2020-02-18 18:54

Victor Ponta: PSD nu se opune numirii lui Eduard Hellving la conducerea SRI

 |  14:09
Victor Ponta: PSD nu se opune numirii lui Eduard Hellving la conducerea SRI

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, că social-democraţii ”nu se vor opune” numirii lui Eduard Hellvig la conducerea Serviciului Român de Informaţii (SRI). Ponta a ţinut să precizeze că PSD doreşte o dezbatere publică privind numirile nepolitice în instituţiile nepolitice.

Victor Ponta a mai spus că, în urma deciziei din conducerea partidului, se va merge în faţa grupurilor parlamentare ale PSD cu propunerea respectării unui principiu enunţat încă din 2014, de a avea persoane, dacă se poate, nepolitice în fruntea unor instituţii nepolitice, respectiv ca ”toţi şefii din aceste instituţii să nu aparţină aceleeaşi formaţiuni politice”.

Premierul a precizat că ar fi preferat ”ca nominalizarea să fie făcută pentru o persoană care să nu aparţină PNL”.

”Respectăm dreptul preşedintelui (..) Pe domnul Hellvig îl cunoaştem, am lucrat bine, când eram în USL, este o persoană echilibrată (..). Nu ne vom opune la nimirea domniei sale, dar ne dorim dezbatere publică pe acest principiu, să stabilim dacă o putere politică, aflată în posibilitatea de a face numiri, va acoperi toate funcţiile”, a menţionat premierul Victor Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine