2020-01-27 05:26

Victor Ponta rămâne fără sprijinul maghiarilor: UDRM iese de la guvernare

 |  16:45
Victor Ponta rămâne fără sprijinul maghiarilor: UDRM iese de la guvernare

Liderii UDMR au confirmat propunerea Consiliului Permanent de părăsire a coaliției de guvernare conduse de social-democratul Victor Ponta. Hotărârea pregătește retragerea miniștrilor maghiari din Executiv PSD.

Consiliul Reprezentanților Unionali (CRU) al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) s-a pronunțat sâmbătă în favoarea propunerii făcute de Consiliul Permanent de ieșire din Guvernul Ponta. Kelemen Hunor, președintele UDMR, a explicat că propunerea CP a fost o premieră în istoria formațiunii politice.

Borbely Laszlo, vicepreședintele UDMR, i-a îndemnat pe colegii săi să fie mândri de ce au realizat în ultimul an. „Haideţi să nu ne fie ruşine de ce am făcut acolo. Am avut realizări. Toată lumea ştie ce am realizat. Să nu vină nimeni şi să oprească programe. De două săptămâni încercăm să le explicăm guvernanţilor că încercăm să păstrăm un număr cât mai mare de membri (UDMR) care se află în diferite instituţii, să nu fie daţi afară, că lucrează bine”, a mai spus acesta.

Frunda Gyorgy, consilierul pentru minorități al premierului Victor Ponta, s-a opus ieșirii de la guvernare. El a declarat colegilor săi că dintr-o poziție guvernamentală vor putea face mai multe pentru alegătorii maghiari. În cadrul discuțiilor de la CRU, acesta subliniat că, deși UDMR vrea să părăsească guvernarea, a anunțat deja că va susține Guvernul.

UDMR a hotărât pe 27 noiembrie să iasă de la Guvernare. Potrivit Mediafax, formațiunea politică a participat la opt guvernări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-13Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
13 Dec 2014

Ahhh ce ma distreaza chestia asta....MEY PUYE MONTA NOI MOGHIOR NU VREI LANGA TINE MEY CHE TU ESTI CAM EXPIRAT MEY hahahaha
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine