2019-12-06 04:44

Victor Ponta: Rectificarea bugetară este pozitivă. Toată lumea jonglează cu cifre, dar nimeni nu le înțelege

 |  12:29
Victor Ponta: Rectificarea bugetară este pozitivă. Toată lumea jonglează cu cifre, dar nimeni nu le înțelege

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că prima rectificare bugetară din acest an este pozitivă. Prim-ministrul a ţinut să precizeze că „toată lumea jonglează cu cifre, dar nimeni nu le înțelege”.

"Toată lumea jonglează cu cifre, dar nimeni nu le înțelege. Conform Legii bugetului de stat aprobate de Parlamentul României, în consultare cu instituțiile internaționale, pe primele șase luni România trebuia să aibă un deficit de 13 miliarde de lei. Adică să cheltuiască mai mult decât să încaseze. Pe primele șase luni, România are un plus de patru miliarde de lei. Deci, nu a cheltuit mai mult decât a încasat, ci a încasat mai mult decât a cheltuit. Asta înseamnă că putem să dăm toți banii pentru dublarea alocațiilor pentru copii, care nu era prevăzută în buget, pentru celelalte legi care, de asemenea, nu erau prevăzute în buget, și mă refer la diplomați, la grefieri, la personalul nedidactic. Și că tot rămânem cu bani pe care să sperăm că putem să-i cheltuim cât mai bine până la sfârșitul anului. (...) Dacă sunt mai mulți bani decât în Legea bugetului aia înseamnă rectificare pozitivă", a precizat Victor Ponta, înainte de ședința BPN al PSD, potrivit Agerpres. 

În ceea ce priveşte Ministerul Transporturilor, premierul a ţinut să menţioneze că "se taie acei bani care erau prevăzuți ca și cofinanțare pentru proiecte care, oricum, nu se mai fac''.

''Că nu mai ai când până pe 31 decembrie, din motivele pe care le știți foarte bine, suspiciuni, anchete, investigații. (...) În fiecare an e din ce în ce mai rău, în sensul că în fiecare an sunt din ce în ce mai multe investigații și anchete și, sigur, proiecte care nu se pot continua. Dar bani, repet, dacă vorbim de matematica pe care o înțelege orice om care nu a studiat bugetul — trebuia să fim cu minus 13 miliarde, suntem cu plus patru miliarde. Deci în limba română și în toate limbile din lume asta înseamnă rectificare pozitivă, că erau mai mulți bani decât era prevăzut în Legea bugetului de stat", a subliniat premierul Victor Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-27

In legatura cu acest articol...

Eugen Teodorovici: Transporturile nu primesc bani în plus la rectificare. Ministerul arată lipsă de profesionalism

Rectificarea bugetară. Transporturile, Sănătatea şi Cultura vor avea bugete diminuate
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray