2020-07-15 16:11

Victor Ponta spune care este cel mai întemeiat și corect motiv pentru depunerea unei moțiuni de cenzură

 |  18:00
Victor Ponta spune care este cel mai întemeiat și corect motiv pentru depunerea unei moțiuni de cenzură

Victor Ponta a precizat luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că dezastrul administrativ generat de întreruperea Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), "din cauza exclusivă a incompetenței Guvernului de tehnocrați", este cel mai întemeiat și corect motiv pentru depunerea unei moțiuni de cenzură.

"Dezastrul administrativ generat de întreruperea Sistemului Electronic de Achiziții Publice — SEAP, din cauza exclusivă a incompetenței Guvernului de tehnocrați, este, după părerea mea, cel mai întemeiat și corect motiv pentru depunerea unei moțiuni de cenzură imediat după 15 iunie. Faptul că întreaga țară e blocată dintr-o cauza clară de incompetență și delăsare reprezintă o situație atât de gravă încât Parlamentul trebuie să o sancționeze (prin moțiune de cenzură, dar și o Comisie specială de anchetă)", a scris Victor Ponta. 

Fostul premier a susţinut că transpunerea directivelor europene privind achizițiile publice a fost realizată de Guvern în cursul anului 2015, fiind trimis în Parlament sub forma pachetului legislativ în luna octombrie.

"În mod absolut firesc, în timpul dezbaterii parlamentare, Guvernul avea posibilitatea și obligația să pregătească toate actele normative subsecvente privind normele și procedurile de aplicare. Dar surpriză — când legile au fost adoptate de Camera Deputaților și publicate în Monitorul Oficial s-a constatat că Guvernul pur și simplu nu a făcut nimic. Și astfel Sistemul Electronic de Achiziții Publice a fost suspendat din cauza lipsei normelor de aplicare. Ce înseamnă suspendarea Sistemului!? Toate instituțiile publice din România (școli, spitale, primării, alte autorități locale, case de bătrâni, pompieri, CNADNR etc.), dar și cei care eventual doreau să deruleze programe finanțate din fonduri europene au două opțiuni: 1. Nu achiziționează nimic până pe 15 iunie și pun lacătul pe toate aceste instituții — ceea ce clar reprezintă infracțiunea de abuz în serviciu; 2. Achiziționează prin încredințare directă, fără a folosi SEAP — și deci iar sunt pasibili de abuz în serviciu. Doar ca fapt divers — cred că și ofițerii SPP care fac coloana de la București la Sibiu sau care merg cu pistoalele pe bicicletă trebuie să cumpere benzină prin SEAP. Ghinion!", a completat Victor Ponta.

Acesta i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că "incompetența ucide".

"Domnule Klaus Iohannis — INCOMPETENȚA UCIDE — și Guvernul dvs. e profund vinovat de asta! Sau mai bine zis dvs. personal. Nu cred însă că vă interesează prea tare asta cât timp avioanele și cazările dvs. în străinătate nu sunt achiziționate prin SEAP!", a subliniat Victor Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz