2020-07-11 02:31

Victor Ponta trage un SEMNAL DE ALARMĂ: ”Activitatea Guvernului este complet BLOCATĂ!”

 |  21:44
Victor Ponta trage un SEMNAL DE ALARMĂ: ”Activitatea Guvernului este complet BLOCATĂ!”

Liderul Pro România, Victor Ponta, a scris vineri pe Facebook că în prezent activitatea Guvernului este complet blocată, în condițiile în care nimeni nu poate să semneze documente oficiale în locul unui ministru desemnat prin decret prezidențial. În acest moment lipsește un decret prezidențial emis de Klaus Iohannis pentru numirea unui ministru titular sau interimar iar premierul nu poate să numească interimari, ci doar să îi propună.

"Conform legii NIMENI nu poate sa semneze documente oficiale in locul unui ministru desemnat prin decret prezidential - nimeni nu poate sa delege atributii unui secretar de stat in lipsa ministrului - prin faptul ca nu exista un decret prezidential emis de Klaus Iohannis pentru numirea unui ministru titular sau macar interimar NU se mai poate semna de catre nimeni ( Prim Ministrul nu poate sa numeasca interimari - doar sa ii propuna Presedintelui)!

Am fost Prim Ministru, ministru in 2 guverne si secretar general al Guvernului - stiu exact despre ce vorbesc ( lasati urechistii si parerologii care vin la tv ) :

1. Guvernul nu poate sa adopte nicio Ordonanta de urgenta fara avizul Ministrului Pentru Relatia cu Parlamentul ( care de azi nu mai exista)

2. Guvernul nu poate sa adopte nicio Hotarare de Guvern in domeniul Mediu sau Energie, sau in alt domeniu care afecteaza insa si Energia si Mediu in lipsa avizului celor doi titulari ai portofoliilor guvernamentale

3. Guvernul nu poate sa sustina in fata Parlamentului niciun proiect de lege neavand Ministru pentru Relatia cu Parlamentul

4. Sedintele de Guvern nu pot sa aiba loc in absenta celor 3 ministri ( sau a secretarilor de stat desemnati in mod expres de catre ministrii de resort) - ceea ce nu mai este posibil de azi

5. Cele 3 ministere nu mai pot sa plateasca facturile pentru cheltuieli curente, salarii si nici sa aprobe deciziile institutiilor si societatilor din subordine ( mai ales la Energie si Mediu asta inseamna probleme de siguranta nationala)

6. Din 12 Septembrie si Ministerul de Interne ramane fara ministru si se afla in situatia de la punctul 5

7. Alocarea banilor din PNDL si a celor din Fondul de Rezerva ( avand nevoie de Hotarare de Guvern) este blocata ", a scris Victor Ponta pe Facebook.

De asemenea, Victor Ponta precizează că Guvernul este în acest moment blocat într-o perioadă critică, motiv pentru care premierul Viorica Dăncilă trebuie să vină chiar luni în parlament să primească votul pentru restructurare. 

"Guvern blocat intr-o perioada de criza inseamna prabusirea tarii in haos! Trebuie venit chiar luni in Parlament pentru a cere votul pentru restructurare - daca nu se obtine trebuie imediat demisia/demiterea intregului Guvern si investirea unuia nou !

In aceasta situatie de criza fara precedenta ne uitam cum “Femeia intre femei, Savantul de renume mondial, Mama natiunii .... “ tovarasa .... scuze Doamna Dancila , insotita de bodyguarzii Mihai si Eugen si de baronii “mitici” se scalda linistiti in apele Marii Negre si vorbesc despre tradatori, agenturi straine si despre poporul care ii iubeste / ca Elena si Nicolae la Targoviste!

Noi insa trebuie sa facem mai mult - si mai repede!", a scris Victor Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-30Parerea ta...

ROMANIAN
31 Aug 2019

Atenție la comportamentul acela de haită care ucide. Cine nu ii cunoaște pe conducători aroganți și lipsiți de caracter și foști conducători la fel de aroganți și lipsiți da caracter ai PSD-lui și Alde?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz