2020-06-02 15:50

Victor Ponta: Traian Băsescu a semnat numirea Alinei Bica la conducerea DIICOT după ce a refuzat alte propuneri

 |  07:21
Victor Ponta: Traian Băsescu a semnat numirea Alinei Bica la conducerea DIICOT după ce a refuzat alte propuneri

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seara, că preşedintele Traian Băsescu a semnat numirea Alinei Bica la conducerea DIICOT după ce refuzase alte propuneri. Prim-ministrul a ţinut să precizeze că problemele la ANRP au început cu primul mandat al preşedintelui în exerciţiu.

Fiind întrebat la România TV cum s-a ajuns la numirea Alinei Bica la şefia DIICOT, Victor Ponta a spus că a existat un numitor comun între el, care deţinea la acel moment funcţia de ministru interimar al Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi preşedintele Traian Băsescu, care a semnat numirea acesteia după ce refuzase alte propuneri.

"Atunci eram într-un blocaj legat de şeful DNA, procuror general şi şef DIICOT, au fost mai multe persoane propuse la un moment dat, selectate de fostul ministru al Justiţiei, de doamna Pivniceru - unii dintre ei, cum a fost domnul Niţu, de exemplu, alţii, propuşi de CSM, alţii, propuşi chiar de către colegi, procurori – şi a fost un numitor comun între cel care trebuia să facă propunerea - eu eram ministrul Justiţiei în perioada aceea - CSM, care trebuia să dea avizul – dacă nu mă înşel a dat un aviz unanim, deci înseamnă că nici ei nu ştiau, eu cu atât mai puţin, că nu ştiu ce a făcut doamna... – şi preşedintele, care a semnat după ce refuzase alte propuneri făcute de doamna Pivniceru pentru respectivele funcţii", a afirmat premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a mai spus că nu avea nicio informaţie cu privire la eventuale fapte de natură penală comise de Alina Bica.

"Dacă n-avea CSM-ul şi preşedintele ţării, vă daţi seama că eu nici în mod legal n-aveam cum să am acces", a completat Victor Ponta.

Premierul a susţinut totodată că deşi fenomenul retrocedărilor ilegale a început în 2005 şi au fost făcute nenumărate sesizări autorităţilor competente, abia acum apar informaţiile despre problemele privind retrocedările.

"E un fenomen din 2005, nu e 2011. 2010-2011, a fost exact când era sărăcia mai mare, corupţia era mai mare. Fenomenul a început prin Legea 247/ 2005, în primele luni ale mandatului Băsescu, şi, în sfârşit, trebuie să plece domnia sa ca să putem să aflăm cât de multe lucruri", a precizat Victor Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-15Parerea ta...

MM
15 Dec 2014

deci plagiatorule aici tot Basescu e devina! ba cit mai poate minti acest individ care are in jurul lui numai mafioti, interlopi si puscariasi? eu nu am vazut in viata mea un mai mare mincinos si arogant iresponsabil ca plagiatorul asta.
POP MARIUS
15 Dec 2014

D-LE PRIM MINISTRU NU TE CRED NICI PE TINE NICI PE BASESCU PREA NE-TI MINTIT DE MULTE ORI
BRONTOZAUR
15 Dec 2014

Crocdile ai dreptate . Dar ultima lege de la A N R P este data de Ponta si amina inca 10 ani prostimea . Deci el a scos legea din mineca ca sa rostogoleasca gaurile de acolo . A fost mascarea ciordelii . Toti au furat si semnat , dar vinovat nu este nimeni . Aduce-ti mitraliere pe stadioane . Face 2 ani de puscarie si deja are in trista 3,5 miloane , plus 10 milioane , 3 terenuri misto si ride de noi . Bani este la ea . Trage pe nas .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine