2020-01-26 01:13

Victor Ponta va fi citat ca martor în dosarul referendumului

 |  18:06
Victor Ponta va fi citat ca martor în dosarul referendumului

Premierul Victor Ponta va fi citat ca martor în dosarul Referendumului, după ce instanţa supremă a admis cererea apărării lui Liviu Dragnea în acest sens.

Conform Mediafax, decizia a fost luată după ce avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat a cerut la data de 5 februarie audierea premierului Victor Ponta şi a 18 coordonatori judeţeni ai PSD care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012 pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu.

Următorul termen în dosar a fost stabilit la 23 februarie, iar până la acest moment instanţa nu a decis data la care îl va cita pe Victor Ponta. De menţionat este faptul că aceasta nu este prima oară când reprezentantul legal al lui Liviu Dragnea a cerut audierea lui Victor Ponta în acest dosar.

Nazat a cerut şi procurorilor DNA audierea lui Ponta, dar solicitarea a fost respinsă. La 5 februarie, Marian Nazat le-a spus magistraţilor ICCJ că declaraţiile pe care le-ar da Ponta şi coordonatorii judeţeni ar fi lămuritoare şi ar demonstra dacă Liviu Dragnea a făcut presiuni sau a solicitări de fraudare a votului la referendum.

Instanţa supremă a înregistrat în 7 octombrie 2013 dosarul "Fraudă la referendum", în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane.

Liviu Dragnea era secretar general al PSD la data faptelor şi a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, pentru obţinerea de foloase necuvenite.

Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt, deja trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-20Parerea ta...

VALL
20 Feb 2015

Va intra ticalosul ca martor, dar musai sa iasa de acolo in catuse. Si sa ramana cat mai multi ani cu ele. O merita nenorocitul cu prisosinta
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine