2020-02-28 18:07

Victor Ponta, vizită de lucru în Ucraina. Premierul are întrevederi cu preşedintele Petro Poroșenko

 |  08:43
Victor Ponta, vizită de lucru în Ucraina. Premierul are întrevederi cu preşedintele Petro Poroșenko

Premierul Victor Ponta efectuează joi o vizită de lucru în Ucraina, în cadrul căreia va avea întrevederi cu omologul său Arseni Iațeniuk și cu președintele ucrainean Petro Poroșenko. Alături de Victor Ponta, la Kiev se va afla și omologul său moldovean Iurie Leancă, precum şi ministrul de Externe, Titus Corlățean.

"Mâine voi fi la Kiev, într-o întâlnire nu doar cu primul-ministru și cu președintele Ucrainei, dar într-o întâlnire trilaterală împreună cu prim-ministrul Moldovei. Va fi o primă întâlnire de acest fel - Moldova, Ucraina, România”, a afirmat premierul Victor Ponta la începutul ședinței de guvern de miercuri.

Prim-ministrul a mai spus că în cadrul vizitei va afirma „încă o dată rolul pe care România trebuie să-l joace, de țară membră a Uniunii Europene, NATO și de țară stabilă în regiune, țară care susține în mod real și concret eforturile Moldovei, ale Ucrainei de dezvoltare democratică și de integrare europeană”.

Un subiect care ar putea fi abordat în cursul vizitei de la Kiev este acordul privind micul trafic de frontieră dintre cele două țări.

Acordul reglementează condițiile de desfășurare a micului trafic de frontieră, respectiv a trecerii frecvente a frontierei de stat româno-ucrainene de către rezidenții din zona de frontieră a României sau a Ucrainei care intenționează să rămână în zona de frontieră a celuilalt stat, în special din motive de ordin social, cultural, familial sau întemeiate economic, pentru o perioada care să nu depășească trei luni de ședere neîntreruptă.

"Este un acord extrem de important pentru libera circulație, pentru destinul european al Ucrainei, dar și pentru cetățenii ucraineni, inclusiv pentru etnicii români care trăiesc de-a lungul frontierei cu România", a afirmat ministrul de Externe, Titus Corlățean. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-02Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
02 Oct 2014

Ce sa faca si el,vrea sa-l intrebe pe Porkosenko cum sa elimine opozitia cat mai eficient,cu parasutele aruncate din avion sau cu bombele cu ciocolata infectata cu Ebola Sau cel mai bine scrii facturi de fier vechi si iei toti banii publici,dupa care platesti aplaudaci la alegeri in stil Kim Jong ton tan-kur La-tzean
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine