2020-08-05 14:46

Victor Ponta: Voi candida la prezidențiale doar în măsura în care nu voi avea încredere totală că un președinte care este parte a planului USL de schimbare a regimului Băsescu, poate să câștige

 |  07:24
Victor Ponta: Voi candida la prezidențiale doar în măsura în care nu voi avea încredere totală că un președinte care este parte a planului USL de schimbare a regimului Băsescu, poate să câștige

Victor Ponta a declarat, luni seara, că va decide dacă va candida sau nu la alegerile prezidențiale doar dacă nu va avea încredere că cel propus pentru a candida din partea USL poate să câștige alegerile prezidențiale.

Întrebat dacă s-a hotărât în ceea ce privește o posibilă candidatură la președinția țării, Victor Ponta a declarat, într-o emisiune la Antena 3, că va lua această decizie doar după data de 25 mai, când au loc alegerile europarlamentare, menționând că este încrezător în faptul că proiectul politic USL se va reface după această dată, transmite Agerpres.

"Eu voi candida la prezidențiale doar în măsura în care nu voi avea încredere totală că un președinte care este parte a acestui plan, planul USL de schimbare a regimului Băsescu, poate să câștige. Doar în această variantă voi candida. Oricum, voi decide după 25 mai, pentru că, fără să vreau răul nimănui, eu cred cu adevărat că după 25 mai USL-ul, ca proiect politic, se poate reface. Și atunci eu nu vreau să pun condiția că refacem USL, dar să fiu eu candidat, că atunci n-ai cum să faci un proiect la care pornești cu niște precondiții. Eu pentru ideea de USL și ideea de forțe comune, social-democrați, liberali, conservatori, sau cei care nu au neapărat o opțiune politică dar cred în acest proiect, nu vreau să pun precondiții pe ce poziție o să stau eu. E absolut neesențial pentru un proiect atât de mare", a declarat Ponta.

Totodată, el a spus că afirmația lui Ludovic Orban, de a radia USL, este o afirmație mai gravă decât orice atac politic: "Vorbesc tot timpul de USL pentru că e un uriaș proiect. Domnul Orban zicea să radiem USL-ul. Radiem totuși multe milioane de români care au crezut în chestia asta? Mi s-a părut ceva mai grav decât orice atac politic".

Întrebat dacă va pleca din politică în această toamnă, președintele PSD a răspuns că nu crede că va termina tot ce are de făcut până atunci.

"Eu nu cred că trebuie să fie om politic până la adânci bătrâneți, cred că trebuie să ai un proiect, iar când se epuizează acel proiect faci altceva. Eu nu sunt ca domnul Băsescu, că trebuie să rămân aici, eu cred că rămâi în politică atâta timp cât ai niște lucruri de schimbat și de făcut. (...) Trebuie să le dau o veste adversarilor politici, până pe 16 noiembrie noaptea nu scapă de mine. (...) Nu cred că voi termina tot ceea ce am de făcut în această toamnă, dar în secunda în care proiectul în care eu cred că proiectul eșuează sau se realizează, în momentul acela trebuie să îi las și pe alții. E un proiect mai greu acum fără Crin Antonescu, cred că proiectul acesta este mai greu de realizat fără Crin Antonescu și fără o parte din colegii liberali, dar ăsta nu e un motiv să îl abandonăm, dimpotrivă, e un motiv să credem în el", a declarat Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-08Parerea ta...

TONY
08 Apr 2014

Omul pozeaza in salvatorul uniunii. Iacata un activist de nadejde , nu-si lasa de izbeliste partidul , se sacrifica pentru a devenii presedintepe tarii ! Renunta la linistea familiala pentru a fi presedintele Romaniei . Asta DA om !unul de nadejde . Cati ,, inghit" oare aceste afirmatii? nu ma mir ca tara a ajuns , unde a ajuns daca se crede asa ceva .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz