2020-07-04 03:26

Victor Ponta, către tinerii pesedişti: “Futu-te-n c...!”

 |  18:22
Victor Ponta, către tinerii pesedişti: “Futu-te-n c...!”

Ajunsideja la un 38% in intentie de vot, conform ultimului sondaj de opinierealizat de IRES, pesediştii pregătescdebarcarea lui Emil Boc şi intrarea la guvernare. Ei spun, mai mult, că o vorpune de o “revoluţie”. Pentru pregătirea ei, social-democraţii s-au adunat înweek-end pe litoral, pentru a modela politic minţile tinerilor pesedişti.Victor Ponta a condus ceremoniile Şcolii de vară de la Jupiter, dar grosulaplauzelor l-a luat Mazăre. Marele absent a fost Mircea Geoană, cel care nu alipsit la nici o şcoală de vară a PSD în ultimii ani.

Vremea tine cupartidul. E cald şi soare. Tinerii social-democraţi au venit în număr mare.Mult mai mare decît în anii trecuţi. Cam 1.800, după cum spune Nicu Bănicioiu,şeful Tineretului Social Democrat. Ponta, Nastase, Dragnea vorbesc despreguvernare. Despre cum trebuie să plece PDL şi să vină PSD. Puştii ascultă. Uniipar interesaţi, alţii se visează miniştri şi parlamentari. Fiindu-i dor probabilde concediul din Brazilia, Dragnea remarcă prezenţa fetelor frumoase. Şi lemăguleste şarmant. Ponta îl aprobă, dar discret, să nu-l audă Daciana. Sunt deacord amândoi că partidul are un viitor frumos. Deodată îşi face apariţia RaduMazăre. Primarul Constanţei e îmbrăcat pentru televiziuni în uniformă derevoluţionar cubanez. Puştii se uită la el ca la o icoană. Mazăre urcă pescenă, îşi salută şefii şi îşi începe numărul. “Băi, ce-aş mai arde o revoluţie!Cu voi ăştia de aici, poate şi cu vreo doi-trei din ăştia mai bătrâni, dar cuvoi sigur. Mie imi place de Fidel” (Fidel Castro, fostul liderul comunist alCubei, n.r.). Aplauze, urale, sala e în delir. Fetele frumoase l-au uitat dejape Dragnea. “Evident că dintre Ponta şi Măzare îl aleg pe Mazăre. Dar acum îţispun părerea mea de femeie”, ne şopteste o cursantă a Şcolii de vară a PSD.Gagicile pesediste sar pe el. Vor să se tragă înpoza cu “revoluţionarul” de la Mamaia. Autografele curg cu nemiluita.

ŞefulPSD către tineri: Să vorbiţi ca Mazăre!

După o pauză de pranz,pregătirea politică se reia. O conferinta despre “Politici economice intreinertie si provocarile crizei”. Cine vorbeşte? – întrebăm. “Unul, Mariannu-mai-ştiu-cum. Aaaaa, Liviu Voinea îl cheamă” – suntem informaţi. Se vorbeştedespre derivate, inflatie, capitalizare. Economie pînă la lacrimi. Se cască lagreu, dar Ponta salvează momentul. “Când o să mergeţi în campanie să nu levorbiţi precum Liviu Voinea, pentru că nu o să înteleagă. Va trebui să le vorbiţiîn stilul lui Radu Mazăre, dar, în acelaşi timp va trebui să le spuneţi că vremsă relansăm economia”, afirmă Ponta. Apoi vine anunţul salvator: “Echiparea, căîncepe meciul de fotbal!”. FC Seniorii contra FC Juniorii. În tribune, pe postde finanţatori, Viorel Hrebenciuc şi Robert Negoiţă. Se ceartă, evident, peteme generoase precum fotbalul din Liga 1 şi Gigi Becali.

Ponta, preşedintele-înjurător

În formaţia “batrânilor”,Ponta joacă pe post de căpitan de echipă. Urlă la jucătorii lui, dar şi laadversari. Probabil, pentru presă. Şoc! Ponta, noul preşedinte-jucător, scoateo înjurătură, ca-n diviziile inferioare: “Futu-te-n cur!”. Tribunele amuţesc,iar unii rind cu lacrimi. Năstase nu. “Câţi sunt, mă, pă teren? Au banner cu “Nimeninu e mai presus de lege şi ei joacă cinşpe contra cinşpe”, vociferează cineva.Se ajunge la penalty-uri. Confuzie totală. Nici după câteva ore nu se ştierezultatul exact. “Ei spun că au câştigat cu 1-0, noi susţinem că i-am bătut cu1-0”, ne spune Bănicioiu, căpitanul juniorilor. E clar, au furat şi meciul.

Alcoolul este viaţaşi viaţa e alcoolul

Marian Ghiveciu, deputatPSD de Buzău, a venit şi el la Şcoala devară. N-a vorbit la conferinţe, deşi era mai tot timpul prezent prin sală. Nuştim de ce, Ponta si organizatorii au evitat să-i dea cuvântul. “Să-l salutămpe colegul nostru Ghiveciu, cel care a avut curajul să se bată cu Predoiu (actualulministru al justiţiei, n.r.) în campanie şi l-a mai şi bătut”. Ghiveciu era cao floare. Dar tot n-a zis nimic la conferinţe. El s-a exprimat însă ceva maitîrziu, la petrecerea dintr-un club cu multă muzică şi cu şi mai multă băutură.L-am întrebat de ce nu a vorbit la conferinţe, dar n-a putut să ne dea un răspuns.Alcoolul în exces pe care-l consumase, dar şianimatoarele pe care părea că se pregătea să le consume l-au împiedicat săpronunţe altceva decît o interjecţie lungă cît aşteptarea pesediştilor de areveni la putere: “Pffffff!”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-04-30Parerea ta...

DORU BARBU
05 Sep 2010

Deh, cand painea e tot mai putina…circul e tot mai mult! Trebuie compensata absenta painii cu prezenta circului. Mai trist e ca nici circul nu va mai fi, in curand, suficient…Pentru ca, totusi, painea e mai importanta…iar ea devine, pe zi ce trece, un obiect de lux! Intr-o tara membra UE! Bizar, nu?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz