2020-07-08 01:56

Violeta Alexandru: Alocațiile copiilor se mai joacă și la păcănele. Auturitățile trebuie să găsească soluții

 |  11:00
Violeta Alexandru: Alocațiile copiilor se mai joacă și la păcănele. Auturitățile trebuie să găsească soluții

Ministrului propus al Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a declarat că alocațiile nu se adresează întotdeauna nevoilor copilului, fiind folosite de părinți și pentru alte cheltuieli, uneori chiar și pentru păcănele, astfel fiind necesară eficientizarea sistemului actual de acordare a alocațiilor

”Resursele publice destinate copiilor trebuie să ajungă chiar la aceştia. Este cunoscută realitatea conform căreia de alocaţiile copiilor (mai) beneficiază şi aparţinătorii/părinţii pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare creşterii şi dezvoltării copilului. Se mai joacă şi la păcănele. În Constituţia României este garantat dreptul copilului de a primi alocaţie, dar este la latitudinea autorităţilor să găsească cele mai bune soluţii pentru ca banii chiar să adreseze nevoile copilului”, a scris, marţi seară, Violeta alexandru, pe Facebook.

”Da, am ridicat în discuţie ideea eficientizării sistemului actual. O soluţie ar putea fi voucherele. Cu un sistem de excludere (gen alcool, tutun, etc.), nu limitativ. Am putea gândi o legătură a sistemului de distribuţie cu şcoala, ca să încurajăm părinţii să vină mai des la şcoală. În alte state membre UE alocaţia de stat este fie condiţionată de veniturile părinţilor (Slovenia, Italia), fie de numărul de copii din familie (Franţa). Multe alte state acordă vouchere ca sprijin pentru grădiniţă, pentru nou-născuţi, pentru baby-sitting etc”, a mai scris Alexandru.

Aceasta afirmă că nu vede altă soluţie de reglementare decât printr-o largă consultare publică pe care o va lansa, la momentul oportun.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz