2020-03-28 17:57

Violeta Alexandru vrea soluții pentru întârzierile pe tema pensiilor românilor din străinătate. Ce a stabilit aceasta în întâlnirea cu ambasadorul Italiei la Bucureşti

 |  10:20
Violeta Alexandru vrea soluții pentru întârzierile pe tema pensiilor românilor din străinătate. Ce a stabilit aceasta în întâlnirea cu ambasadorul Italiei la Bucureşti

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a întâlnit cu ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, pentru a discuta despre soluțiile privind întârzierile în stabilirea dreptului la pensie pentru românii care lucrează şi în străinătate.

”Un lanţ întreg de probleme generează întârzieri de 1 an, 2 şi chiar 3 în stabilirea dreptului la pensie pentru românii care lucrează (şi) în străinătate. Personalul din casele de pensii se implică dar se lucrează rudimentar, se comunică dificil cu omologii din străinătate, din ţările în care muncesc românii noştri. Cu toate acestea, depăşim curând etapa: nu se poate. Se pot recupera întârzierile!”, a scris, miercuri, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Aceasta anunţă că s-a întâlnit cu Marco Giungi, ambasadorul Italiei în România, pentru a discuta soluţii de rezolvare.

”Am discutat pe cazuri concrete; vor fi contactate autorităţile italiene. Eu ştiu ce trebuie făcut aici, în România. Sunt probleme despre care se ştia de ani de zile, doar cine nu a vrut să le vadă nu le-a văzut. Urmăresc efectele acestei discuţii cu Excelenţa Sa şi mă pregătesc, funcţie de evoluţia lucrurilor, pentru următoarea acţiune prin care să ajut la recuperarea acestor întârzieri”, a mai scris Alexandru, precizând că urmează să se ocupe de situaţia românilor din Spania.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine