2020-04-06 00:07

Viorica Dăncilă a anunţat că OUG privind legile justiţiei va fi discutată de Executiv

 |  09:39
Viorica Dăncilă a anunţat că OUG privind legile justiţiei va fi discutată de Executiv

Premierul a anunţat luni că OUG privind legile justiţiei va fi discutată de Executiv, pentru o armonizare a prevederilor legilor, astfel încât să răspundă cât mai bine situaţiilor întâlnite în practică.

"Cele trei legi ale justiţiei au fost modificate de Parlament, iar aceste modificări au fost validate de Curtea Constituţională şi asigură o mai bună funcţionare a sistemului de justiţie în interesul cetăţenilor. Ceea ce adoptăm astăzi este o armonizare a prevederilor legilor, astfel încât să răspundă cât mai bine situaţiilor întâlnite în practică pentru buna desfăşurare a actului de justiţie. Justiţia din România trebuie să fie garanţia respectării şi apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor, iar abuzurile şi imixtiunile în înfăptuirea actului de justiţie nu sunt şi nu vor fi tolerate", a precizat Dăncilă.

Executivul a făcut publică luni dimineaţă ordinea de zi a şedinţei, pe care nu se regăsea OUG.

Textul OUG a fost criticat de Ministerul Public, care, printr-un comunicat transmis duminică seară, a atras atenţia asupra pericolului încălcării ordinii constituţionale prin adoptarea unora dintre modificările propuse.

Şi liderul senatorilor PSD Şerban Nicolae s-a declarat foarte nemulţumit de proiectul de OUG, apreciind că documentul apărut în spaţiul public este "ceva foarte bizar" şi că Toader ar trebui să explice parlamentarilor unde au greşit, ce anume ar fi inaplicabil şi de ce este nevoie de o ordonanţă de urgenţă.

Ministrul Justiţiei s-a aflat duminică seară la sediul PSD pentru discuţii cu liderii coaliţiei de guvernământ pe tema textului ordonanţei.

Pe ordinea de zi iniţială a şedinţei de luni se afla un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru evaluarea funcţionarilor publici în anul 2018 şi mai multe proiecte de hotărâre.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-15Parerea ta...

JUSTITIABILUL
15 Oct 2018

PARCHETUL GENERAL DENUNȚĂ O LOVITURĂ DE STAT! Parchetul General atrage atenția, într-un comunicat extrem de dur, că Guvernul PSD-ALDE încalcă ordinea constituțională din România, prin trei modificări propuse în ordonanța de urgență. Modificările întăresc controlul ministrului Justiției (numit politic) asupra procurorilor, transformânu-i pe aceștia în funcționari obedienți guvernului. Încălcarea ordinii constituționale de către una dintre puterile statului (în cazul de față, cea executivă), în defavoarea unei alte puteri (în cazul de față, cea juridică), se numește lovitură de stat.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine