2019-07-19 19:34

Viorica Dăncilă a inaugurat o piaţetă cu numele României în Estoril, Portugalia

 |  11:48
Viorica Dăncilă a inaugurat o piaţetă cu numele României în Estoril, Portugalia

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată în vizită oficială în Portugalia, a participat la inaugurarea unei piaţete dedicate României în Estoril.

Viorica Dăncilă a participat miercuri la ceremonia de inaugurare a unei piaţete româneşti (Largo da Romenia), în oraşul Estoril, situat în Cascais, suburbie a Lisabonei, potrivit unui comunicat al guvernului.

"Evenimentul a fost un prilej de evidenţiere a relaţiei privilegiate dintre cele două ţări, pe care le leagă 100 de ani de relaţii diplomatice, legături culturale şi istorice, şi care lucrează împreună pentru relansarea relaţiilor lor viitoare", se precizează în comunicat.

Cu această ocazie, şefa Executivului şi-a exprimat speranţa că relaţiile dintre România şi Portugalia "vor continua să se dezvolte, ca parteneri apropiaţi şi membri activi ai Uniunii Europene, animaţi de aspiraţii, interese şi viziuni comune pe multe dintre dosarele importante".

Totodată, premierul Dăncilă a mulţumit autorităţilor portugheze şi personal primarului Carlos Carreiras, "pentru deschiderea arătată faţă de România şi pentru prietenia purtată comunităţii româneşti din Portugalia", se arată în comunicat.

Guvernul precizează că, în Cascais, care celebrează anul acesta 650 de ani de la înfiinţare, există şi o şcoală a comunităţii româneşti. Totodată, Cascais a început negocierile pentru înfrăţirea cu oraşul Sinaia.

Conform Executivului, Cascais şi Estoril prezintă un interes deosebit pentru România, în special în anul Centenarului Marii Uniri, datorită numeroaselor personalităţi româneşti care au locuit aici: Lucian Blaga, Mircea Eliade, Elena Văcărescu şi regele Carol al II-lea.

Rotonda dedicată României este situată în centrul oraşului Estoril, lângă Hotel Palacio (1930), una dintre cele mai prestigioase locaţii din Europa, care a găzduit şefi de stat şi diplomaţi ce au desenat contururile Europei postbelice, se mai arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-07

Mai multe imagini:
Viorica Dăncilă a inaugurat o piaţetă cu numele României în Estoril, Portugalia
zoom
Parerea ta...

ANONIM
08 Iun 2018

miroase a avioane secand , acum 30 ani . la pret de noi
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray