2020-03-29 13:06

Viorica Dăncilă a RĂBUFNIT împotriva Ministrului Muncii: ”Pensia e un drept, nu o pomană”

 |  16:22
Viorica Dăncilă a RĂBUFNIT împotriva Ministrului Muncii: ”Pensia e un drept, nu o pomană”

Fostul premier Viorica Dăncilă critică declarațiile ministrului Muncii, Violeta Alexandru pe tema vârstei de pensionare. Dăncilă a postat joi, pe pagina sa de socializare, că ministrul Muncii nu poate forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar pentru a nu le plăti pensiile".

'Doamna ministru, nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru. Ați arătat încă o dată că nu cunoașteți realitățile din societatea românească și că nu vă pasă câtuși de puțin de oameni!”, a scris fostul premieri Viorica Dăncilă, joi, pe contul de Facebook.

Dăncilă mai spune că și declarațiile vicepremierului Raluca Turcan sunt „aberante” și că Guvernul își arată „uriașul dispreț pe care îl poară vârstnicilor și pensionarilor”.

„Declarațiile Ralucăi Turcan și ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur și simplu aberante, în condițiile în care speranța de viață în România este de 75 de ani. Guvernul își mai arată o dată uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viață liniștită și la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă”, mai spune fostul premier.

Declarațiile social-democratei vin în contxtul în care ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că o eventuală creștere a vârstei de pensionare ar avea un impact mai mare în sistemul public decât în cel privat.

Totodată, vicepremierul Raluca Turcan a recunoscut că există un proiect care prevede posibilitatea angajaților să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani. Turcan a precizat însă că România nu este pregătită pentru acest lucru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-09Parerea ta...

ROMANES
09 Ian 2020

Cînd ai muncit Chilotareasa de catifea .protejata omw Petrom
CIUMA ROSIE
09 Ian 2020

si asta face parte din reteaua KGB-PETROM condusa de SOROS de la BERLIN
DUHAN
09 Ian 2020

,,Ciuma rosie''bai scarbosenie este mai buna de 100 de ori fata de criminalii vostri cu sclipiri de ura in ochii vostri de porci Sictir Ajungi cu gatul la par imediat scarba cand vei merge cu alzaimar sa maturi si sa speli veceuri la multinationale
ERICA
11 Ian 2020

Doamna, pentru astia nu trebuie sa vorbesti. Ci sa infaptuiesti. Un guvern microminoritat sa greseasca,doamnaPM,credeau ca e floare la ureche conducerea tarii. Isi vor da seama si oamenii pacaliti de neica nimeni si sa va intoarceti,pentru gatarea programului de guvernare inceput cu succes,cu crestere economica si cu indice de inflatie de bun simt. Impotentii si proastele economico-financiare sa mearga la posturile lor si,individual,sa primeasca certificat de munca pana la 70 ani! Fara vorbe,sunt autisti,faptele au mare putere. V- ati jucat cu dracul imbracat nemteste! Toti jos si veniti cu administratie bine pregatita si cu guvernanti sclipitori! Dumnezeu e cu noi! Cine nu l are in suflet,este gol! Multumesc pentru ceea ce ati intreprins! Hai,la lucru!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine