2019-09-22 21:35

VIORICA DĂNCILĂ, anunţ privind aspectele legate de mandatul României la PREŞEDINŢIA Consiliului UE

 |  15:42
VIORICA DĂNCILĂ, anunţ privind aspectele legate de mandatul României la PREŞEDINŢIA Consiliului UE

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezidat vineri o nouă reuniune a Comitetului interministerial pentru pregătirea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE, ocazie cu care a cerut ministerelor să trateze ''prioritar, cu seriozitate şi implicare responsabilă'' toate aspectele care pot contribui la un mandat de succes al ţării noastre.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul şedinţei a fost adoptat calendarul reuniunilor informale ce vor fi organizate în România pe durata exercitării preşedinţiei Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, cât şi calendarul acţiunilor premergătoare exercitării mandatului.

"De asemenea, şeful Executivului a luat act de stadiul şi rezultatele de până acum ale colaborării interinstituţionale privind elementele de organizare şi stabilirea agendei pentru aceste reuniuni, inclusiv pentru summitul informal de la Sibiu programat să aibă loc în data de 9 mai 2019. Conform calendarelor adoptate, reuniunile informale ce vor avea loc în România vor avea o distribuţie echilibrată la nivel de judeţe şi la nivel de ministere", se arată în comunicat.

Premierul a apreciat că România stă foarte bine cu pregătirea primului său mandat la preşedinţia Consiliului UE, precizează sursa citată.

Prim-ministrul a cerut, totodată, ministerelor să trateze "prioritar, cu seriozitate şi implicare responsabilă" toate aspectele care pot contribui la un mandat de succes al României, ţinând cont de complexitatea contextului în care România va exercita preşedinţia rotativă a UE - Brexit, adoptarea Cadrului Financiar Multianual şi alegerile pentru Parlamentul European.

"Este un proiect de ţară pe care trebuie să-l tratăm cu foarte multă seriozitate. Este foarte important să ne prezentăm la nivelul aşteptărilor şi să fim pregătiţi pentru a ne putea atinge obiectivele, având în vedere că ne-am propus să avem un mandat performant, iar evaluarea României în calitate de preşedinţie a Consiliului UE depinde şi de capacitatea noastră de a gestiona şi finaliza cât mai multe dintre dosare", a declarat Dăncilă, citată în comunicat.

În acelaşi context, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezentat în cadrul reuniunii mai multe informări pe aceste teme, precum şi detalii legate de Manualul de identitate vizuală a preşedinţiei române a Consiliului UE, realizat de MAE cu resurse proprii, nominalizarea preşedinţilor şi vicepreşedinţilor grupurilor de lucru din cadrul ministerelor, elaborarea fişelor naţionale pe dosarele legislative şi nelegislative de interes pentru perioada exercitării mandatului şi rezultatele dezbaterilor din cadrul Forumului "EU-RO 2019" privind tematicile de interes ale preşedinţiei României la Consiliul UE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-23Parerea ta...

PAF
24 Mar 2018

Cica presendentia ue cu infractori care vor sa modifice legile justitiei si fara spatiul schengen.fara autostrazi cu mafia cnair (platiti cu mii de euro pe luna si 0km autostrazi asa ceva nu exista in lume).cu pensionari senili prin guvern si in firmele statului.cu min justitiei sclavul mafiei si puscariailor care castiga de la buget pensie plus activitati sociopate pe la facultate de stat plus pensie speciala plus salariu de min cam 500 mil lei vechi pe luna.va dati seama cati romani muncesc numai pentru castigul lui toader .cica presedentia ue.cu ivascu de la cultura de o prostie vecina cu dementa.cica 100 de ani de la unire fara nici un eveniment major si cu ungurii care ne freaca la melodie de atatia ani.cu institutii ale statului care nu functioneaza.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray