2019-11-12 21:26

Viorica Dăncilă îi BATE OBRAZUL lui Klaus Iohannis: ”BLOCHEAZĂ activitatea Guvernului”

 |  22:30
Viorica Dăncilă îi BATE OBRAZUL lui Klaus Iohannis: ”BLOCHEAZĂ activitatea Guvernului”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți, că există multe dosare importante pe agenda europeană pentru care este necesară numirea celor doi miniștri. Ea îl acuză pe președintele Iohannis că blochează Guvernul care trebuie să asigure președinția Consiliului Uniunii Europene.

"Este o situație dificilă, este greu de explicat și românilor, dar și aici, la Bruxelles, că două portofolii atât de importante nu au miniștri. Avem interimat, dar trebuie să avem în vedere că sunt dosare importante pe agenda europeană care presupun luarea unor decizii, participarea la trialog și implicarea miniștrilor de resort.

Cred că aceste lucruri nu dau bine nici la nivel intern, pentru că românii nu înțeleg de ce două nominalizări care nu au niciun fel de probleme nu sunt acceptate de către președinte, în condițiile în care nu sunt probleme de de legalitate. Mai puțin înțeleg europenii, mai puțin înțeleg colegii din Parlamentul European, pentru că în fiecare stat membru, atunci când s-a deținut președinția rotativă a existat consens", a spus Viorica Dăncilă.

Potrivit premierului, refuzul președintelui de a numi cei doi miniștri influențează viața a peste 500 de miliioane de cetățeni europeni.

"Este greu de explicat de ce pentru lupta internă putem pune în pericol decizii și finalizarea unor proiecte atât de importante nu numai pentru România. Eu cred că această împotrivire, să fiu elegantă, de a face cele două nominalizări, nu are doar un impact național, ci are un impact european, pentru că deciziile care se vor lua pe cele două domenii, decizii importante, fac referire la toți cetățenii europeni, nu numai la cei români.

Președintele trebuie să înțeleagă că deciziile și modul în care sunt gestionate aceste dosare, modul în care reușim să avem consens pe dosarele importante legate de cele două domenii, Transporturi și Dezvotare regională, influențează viața a peste 500 de milioane de cetățeni" a subliniat Viorica Dăncilă, în interviul exclusiv acordat jurnalistei Sabina Iosub, la Strasbourg.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că urmează să se ia în coaliție o decizie privind reclamarea șefului statului la CCR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray