2020-04-07 11:08

Viorica Dăncilă, luată la țintă de Emil Boc: Merge într-o țară și nu știe unde se află. Mai bine stătea acasă!

 |  10:33
Viorica Dăncilă, luată la țintă de Emil Boc: Merge într-o țară și nu știe unde se află. Mai bine stătea acasă!

Emil Boc o critică pe Viorica Dăncilă pentru modul în care a reprezentat România pe plan extern, argumentând că, în unele momente, ar fi fost chiar mai bine pentru țara noastră ca președintele PSD să stea acasă.

„Cred că aceste rezultate (n.r.: de la prezidențiale în comparație cu cele de la europarlamentare; era vorba de rezultatele USR-PLUS / PNL) arată o stare de fapt existentă. La europarlamentare a fost un context electoral foarte diferit în care componenta legată de corupție și justiție i-a motivat pe oameni. La alegerile prezidențiale a fost un vot rațional, pe decizii ferme.

Eu cred că în aceste alegeri miza e dincolo de miza proatlantică, de cine poate reprezenta în lume. Cine poate reprezenta cu demnitate România în lume? Cei doi candidați au avut funcții publice în stat. Dar aici lucrurile sunt clare. Un candidat merge într-o țară și nu știe unde se află.

Celălalt a reprezentat interesele României la cel mai înalt nivel și de aceea România are în continuare cele mai înalte garanții de securitate din întreaga istorie. Vreau să știți că aceste lucruri nu sunt câștigate pentru totdeauna. Da, într-adevăr a fost pus trenul pe șine: UE, NATO, parteneriatul strategic cu SUA. Dar acelea nu se susțin de la sine dacă nu ai în vârful statului oameni care să cunoască aceste teme, să fie credibili și să se preocupe. Și atunci comparați! Dacă vreți în continuare să avem cele mai înalte garanții de securitate din întreaga noastră istorie. Astăzi noi discutăm despre democrație, probleme locale, alegeri... dar la 400 de kilometri de granițele României suntem cu glonțul pe țeavă. Alții nu au această șansă!

Când facem această alegere, când ne referim la viitorul șef al statului, trebuie să ne gândim oare cine poate să ne reprezinte la cel mai înalt nivel cu cele mai bune argumente? Putem să-i comparăm pe cei doi candidați pentru că fiecare a exercitat atribuții de reprezentare a statului român.

Premierul a fost în diverse vizite unde mai bine stătea acasă! De exemplu, când a plecat într-o țară și a vorbit de altă țară sau când a plecat prin străinătate și a distrus tot mandatul nostru la ONU și bătălia noastră din ultimii 60 de ani prin câteva declarații. Ne-a aruncat în aer toată politica noastră externă! În politica externă n-ai nevoie de amatorism. N-ai nevoie de oameni care să se trezească dimineața într-un fel și seara să se culce altfel. Candidatul PSD nu are argumente.

Eu spun că cea mai mare provocare pentru anii care urmează este resursa umană. E importantă și infrastructura, dar cea mai importantă e resursa umanaă. (...) Cei din străinătate ce vor? Vor ca și în România să fie respect față de cetățean, egalitate în fața legii, respect față de reguli, egalitate de tratament, servicii de calitate oferite de administrația centrală și locală și să se simtă cetățeanul că e stăpân în țara lui și nu pilele, cunoștințele și relațiile sunt acelea care stabilesc regulile jocului într-un stat”, a precizat Emil Boc într-o emisiune la Ziua de Cluj.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-18Parerea ta...

VORBA DULCE
18 Noi 2019

Acest om mic care sa urcat si el in vârful parului in alții ani de nebunie, ne vorbește foarte frumos și pe înțelesul a tuturor romanilor indiferent de etnie . Bravo"
CUCUVEAUA ROZ - BOMBON
18 Noi 2019

Cine a fost aceasta piticanie fara personalitate ?A fost papusa gonflabila a lui Petrov
BORFAș
18 Noi 2019

Cred ca a fost capra lui petrov...o sluga care este pusa si ea sa vorbeasca...daca tacea filozof era ....asa s.a afunfat si mai mult in hazna ...SICTIR...ALUPIGUS boc
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine