2019-10-19 22:54

Viorica Dăncilă, MESAJ de ultimă oră pentru Comisia Europeană

 |  20:09
Viorica Dăncilă, MESAJ de ultimă oră pentru Comisia Europeană

Premierul Viorica Dăncilă i-a primit joi, la Palatul Victoria, pe Martin Selmayr, secretarul general al Comisiei Europene, şi pe Clara Martinez Alberola, şef de cabinet al preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker.

„Suntem angajaţi să asigurăm o Preşedinţie eficientă şi pragmatică a Consiliului Uniunii Europene”, a spus premierul Dăncilă în cadrul întâlnirii, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Înalţii funcţionari europeni se află la Bucureşti într-o vizită care se derulează tradiţional în statul UE care se pregăteşte să preia Preşedinţia Consiliului. Vizita este înscrisă în „calendarul dens” de dialog al Guvernului României cu partenerii europeni, state membre sau instituţii europene, din semestrul al doilea al acestui an, precizează Executivul.

„Prim-ministrul Viorica Dăncilă a trecut în revistă stadiul avansat al procesului intern de pregătire a viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene pe care România o va exercita în primele şase luni ale anului viitor şi a exprimat aprecieri pentru sprijinul acordat de Comisia Europeană. Şeful Executivului a reafirmat, cu acest prilej, angajamentul României de a asigura o Preşedinţie eficientă şi pragmatică a Consiliului Uniunii Europene, capabilă să răspundă provocărilor cu care se confruntă Uniunea în această perioadă”, se arată în comunicat.

Premierul a reamintit obiectivul asumat de România de a pune cetăţeanul european în prim-planul activităţii sale, pe perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului UE, într-un efort coerent de a răspunde, prin rezultatele obţinute, aşteptărilor celor peste 500 milioane de locuitori ai Uniunii. De asemenea, Dăncilă a subliniat necesitatea menţinerii unităţii statelor membre, idee ce se regăseşte şi în mottoul Preşedinţiei României la Consiliul UE: „Coeziunea, o valoare comună europeană”, precizează Guvernul.

Potrivit comunicatului, în cadrul discuţiilor a fost evocat contextul particular în care România îşi va exercita mandatul, a cărui dinamică va fi marcată de dezbaterea privind viitorul Europei, de organizarea alegerilor pentru Parlamentul European în mai 2019, de momentul ieşirii Marii Britanii din UE şi de negocierile privind noul cadru financiar multianual.

Potrivit Executivului, în cadrul reuniunii, Martin Selmayr şi Clara Martinez Alberola au apreciat stadiul pregătirilor făcute la nivelul Guvernului pentru preluarea şi exercitarea Preşedinţiei Consiliului UE.

Întâlnirea prim-ministrului cu înalţii funcţionari europeni a fost urmată de o reuniune a membrilor Guvernului dedicată pregătirii Preşedinţiei României la Consiliului UE, la care oficialii europeni au fost invitaţi să participe.

În cadrul acesteia şi pe parcursul discuţiilor care au urmat în seria de întâlniri separate ale reprezentanţilor Comisiei Europene cu o parte a membrilor Guvernului au fost abordate principalele dosare europene aflate în negociere la nivel comunitar, care se vor regăsi pe agenda Preşedinţiei României la Consiliul UE, se mai arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-11Parerea ta...

PESEDISTILOR
11 Oct 2018

cine dracu o mai pune pe proasta asta in rindul lumii
PSD
12 Oct 2018

Psd partidul maimutelor 0 %.urangutanul serban nicolae si pavianul veorica reprezentativi pt partidul maimutelor.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray