2020-02-17 15:17

Viorica Dăncilă, mesaj FERM după ruperea coaliției: ”Trebuie să continuăm guvernarea”

 |  21:59
Viorica Dăncilă, mesaj FERM după ruperea coaliției: ”Trebuie să continuăm guvernarea”

Premierul Viorica Dăncilă a calificat drept „de neînțeles” decizia ALDE de a rupe coaliția de guvernare și a afirmat că PSD trebuie să „continue guvernarea”, invocând necesitatea asigurării stabilității țării.

Într-o conferință de presă, premierul a confirmat că Ramona Mănescu (ALDE) rămâne ministru de Externe și dacă alți miniștri din partidul lui Tăriceanu „vor decide acest lucru își vor continua mandatele”. 

În cazul în care vor alege să-și depună mandatele, pe posturile vacante se vor numi interimari: 

Ministerul Energiei, Nicolae Bădălău Ministerul Mediului, Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor ministru pentru relația cu Parlamentul - Radu Oprea, ministru pentru Mediul de Afaceri Vom reveni cu amănunte

„Este foarte important pentru noi ce se întâmplă cu România, dincolo de interesele politice. Avem responsabilitatea de a asigura stabilitatea pentru țara noastră”, a precizat Viorica Dăncilă, înainte de a adăuga: „Vom continua guvernarea, vom implementa în continuare programul de guvernare”.

Premierul a vorbit despre „o decizie de neînțeles din partea ALDE”, adăugând că a încercat să vadă „ce stă în spatele acestei decizii”, în condițiile în care este vorba despre același program de guvernare cu care PSD și ALDE au venit în fața cetățenilor.

„Înțelegeam dacă era vorba de o candidatură” a lui Călin Popescu-Tăriceanu la prezidențiale „pentru a-și ridica partidul în sondaje”, dar nici acest lucru nu s-a întâmplat, a continuat premierul.

În continuare, PSD va „încerca negocieri pentru a obține majoritate în Parlament” și va „folosi toate pârghiile astfel încât acest guvern să-și ducă la capăt programul pe care l-a propus cetățenilor”, a spus Viorica Dăncilă.

În cazul unei moțiuni de cenzură votată de Parlament, „ne supunem votului parlamentului și asta e situația”, a continuat șefa PSD, susținând că nu îi este temă de alegerile anticipate.

„Singura mea temere e să nu pierdem încrederea oamenilor. Nu putem fiecare dintre noi să gândim numai din punct de vedere electoral și să vedem doar ce ne aduce procente. Indiferent dacă PSD va pierde, eu vreau să cred că am făcut ceea ce trebuie și nu am dus țara în instabilitate, nu am adus un prejudiciu în plan extern României”, a mai spus primul ministru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-26

In legatura cu acest articol...

Dan Barna cere DEMISIA premierului Dăncilă: ”Guvernarea PSD-ALDE a eșuat!”

ULTIMA ORĂ: ALDE iese de la Guvernare. Tăriceanu RENUNȚĂ la candidatura la prezidențiale. Pe cine susține ALDE

PSD, şocat de decizia ALDE: Nu ne-am mai confruntat în 30 de ani cu așa ceva

PSD, pe poziţii! Cine sunt miniștrii care vor prelua mandatele miniștrilor ALDE, după ieșirea partidului de la Guvernare
Parerea ta...

GICA
26 Aug 2019

NU MAI AVETI SANSE. PACAT .PSD SE VA DISTRUGE. IOHANIS VA CASTIGA PENTRU CA IL SUSTINE AMERICA. VOTEZI CU CINE VREI SI CASTIGA CINE TREBUIE. FARA COMENTARII BRE
UN CETATEAN
27 Aug 2019

Psd nu a facut nimic bun decat a dat pomeni, de la pensii speciale la salarii nesimtite si tichete de vacanta Parlamentul redus ka 300 de pers., 14-15 ministere, 3-4 agentii, 3-4 consilieri in primarii. Noua impartire administrativa a tarii, regionalizare si descentralizare. A redus investitiile si nu a urmarit decat interesele de clan.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine