2020-07-02 08:52

Viorica Dăncilă NU exclude varianta ca PSD să o susţină pe Kovesi procuror-șef european

 |  18:56
Viorica Dăncilă NU exclude varianta ca PSD să o susţină pe Kovesi procuror-șef european

Premierul Viorica Dăncilă nu exclude susținerea Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european, președintele PSD declarând, vineri, la Galați, că o decizie în acest sens va fi luată în forurile statutare ale partidului, transmite Mediafax.

Întrebată dacă s-a schimbat ceva în ceea ce privește susținerea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror european, premierul Viorica Dăncilă a spus că nu a discutat acest subiect și nu vrea să vină cu o părere personală, o decizie urmând să fie luată în forurile statutare ale partidului.

„Nu am discutat despre acest lucru. Pentru a lua o decizie sau pentru a vedea modul în care ne poziționăm vizavi de acest subiect trebuie să avem o discuție în forurile statutare. Am spus încă de la preluarea mandatului că atunci când luăm decizii nu trebuie să le ia doar președintele sau un grup restrâns. Fiecare decizie trebuie să ne-o asumăm și dacă este o decizie bună, să avem și noi satisfacția acestei decizii în forul în care am luat această decizie, dacă este o decizie rea, să ne-o asumăm cu toții. (...) Trebuie să avem democrație în partid și să luăm deciziile împreună. Nu am discutat acest subiect și nu vreau să vin cu o părere personală. Vreau să vin cu părerea forumului statutar”, a răspuns Dăncilă.

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, este favorit pentru șefia Parchetului Național Financiar din Franța, corespondentul DNA, relatează postul de televiziune TV5Monde.

În cazul în care Jean-François Bohnert va fi numit în funcția de șef al Parchetului Național Financiar, Laura Codruța Kovesi va deveni singurul candidat pentru funcția de procuror-șef în cadrul Parchetului European.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-05

In legatura cu acest articol...

Viorica Dăncilă dă startul REMANIERII în Guvern. Ce se va întâmpla cu principalii miniștri

Codruța Kovesi, la un PAS de funcția de PROCUROR șef european

Viorica Dăncilă face ANUNȚUL zilei: Cine sunt potențialii PREZIDENȚIABILI ai PSD
Parerea ta...

COADA DRACULUI
05 Iul 2019

CUM RAMINE CU DOSARELE DETINUTILOR POLITICI , DISTRUSE DE LA SECURITATE ? CINE RASPUNDE DE VIATA CELOR OROPSITI , DIN COMUNISM ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz