2020-06-06 12:19

Viorica Dăncilă, reacţie la ştirea falsă cu ministrul Agriculturii: Efectele sunt greu de combătut

 |  11:37
Viorica Dăncilă, reacţie la ştirea falsă cu ministrul Agriculturii: Efectele sunt greu de combătut

Premierul Viorica Dăncilă a reacţionat la ştirea că ministrul Agriculturii, Petre Daea, ar fi înjurat şi lovit un protestatar. Premierul face apel la jurnalişti să verifice astfel de ştiri, care pot avea consecinţe negative.

"Am văzut astăzi cum o știre falsă despre ministrul Petre Daea a fost lansată și apoi preluată de mai multe publicații online, fără vreo verificare a faptelor sau declarațiilor expuse. Avem multe precedente de acest fel care ne-au arătat, în timp, cât de periculoasă și dăunătoare poate fi distorsionarea realității în spațiul public. Aceste prefabricate media pot afecta imaginea, viața profesională și personală a celor implicați, uneori iremediabil. Efectele sunt greu de combătut, iar dreptul la replică nu mai beneficiază niciodată de aceeași atenție.

Așa încât fac un apel către acea parte a breslei jurnaliștilor implicată de-a lungul timpului în astfel de practici nocive, un apel de reîntoarcere la principiile sănătoase ale profesionalismului, la deontologie și la etica muncii. Cred că este obligatoriu să avem o presă liberă și neaservită, dar și una profesionistă și cu respect față de profesie și față de drepturile fundamentale ale omului, ca să putem merge înainte, ca societate, ca democrație, ca stat european", a scris Vioria Dăncilă pe Facebook.

Un participant la eveniment, cu o vocea asemănătoare cu a ministrului Daea, a fost provocat de un protestatar și ar fi cedat nervos. Acesta a folosit cuvinte obscene la adresa bărbatului, care avea un tricou cu cele patru litere explicite la adresa PSD, și l-ar fi ameninţat că „îi dă un picior în cap”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-19Parerea ta...

RESPIRAțIE
19 Iul 2019

De abia acum este trezita si resuscitata d-na Dancila ? Si tot acum i se prezintă adevarul de către subalterni ? Greu cu aceasta informația la casele văruite în alb
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine