2020-01-28 15:48

Viorica Dăncilă, SIDERATĂ că nu a fost INVITATĂ la summitul UE de la Sibiu

 |  14:52
Viorica Dăncilă, SIDERATĂ că nu a fost INVITATĂ la summitul UE de la Sibiu

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, vizibiul supărată, că nu înţelege motivul pentru care nu a fost invitată la summitul UE de la Sibiu din data de 9 mai. Totodată, ea a precizat că dacă va primi până la urmă invitaţie, va merge la eveniment.

"Nu pot să vă spun dacă merg, nu am fost invitată. Dacă voi fi invitată, voi merge. (...) Mi se pare totuşi nepotrivit, ca să folosesc un termen elegant, ca tocmai cei care au muncit atât pentru România, cei care au atras atâtea aprecieri - nu numai din partea statelor membre, am văzut că şi alte state au făcut referire la acest lucru - să nu fie invitaţi la summit şi, să nu uităm un lucru, când am deschis Preşedinţia rotativă, la Ateneu, eu am spus şi am crezut că este nevoie de unitate şi să dăm un semnal de ţară, l-am invitat pe domnul preşedinte Iohannis, i-am dat chiar posibilitatea să vorbească primul, fiind preşedintele României, pentru că eu am crezut că atunci când sunt obiective de ţară, este important să dăm dovadă de consens şi de acţiune comună", a spus Dăncilă, citată de Agerpres. "Această etapă eu nu aş vedea-o doar ca un război între partide politice, între preşedinte şi premier, vin toţi liderii europeni, este un mesaj pe care îl dăm pentru întreaga Europă, vom creiona viitorul Uniunii Europene, vom vorbi despre o Europă unită şi puternică. Cum putem vorbi noi de unitate când premierul României, care deţine Preşedinţia rotativă, nu este prezent să vorbească despre realizări şi pornind de la realizări să vorbim despre următoarea agendă strategică 2019-2024? Pentru mine este greu de înţeles, dar să sperăm că cu credinţă în suflet şi mai mult consens vom da un semnal puternic pentru ţară. Asta e important", a mai menţionat premierul. Conform Ministerului Afacerilor Externe, summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 - 2024, va reuni la Sibiu şefii de stat şi de guvern ai statelor membre ale UE, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-03Parerea ta...

HE , HE , HE...
03 Mai 2019

Cum sa te prezinti ca stat cu un asemenea gunoi analfabet cum e vida din Videle ???? Ar fi o rusine nationala ca o indiVVIDA CARE APARA HOTIA SI PE '' BORFASUL NATIONAL'' draknea sa apara in fata oficialilor europeni. Vida ramâne VIDA.
ANONIM
03 Mai 2019

PATACHINA DE VIDELE - PLOIESTI VREA SA DEA JOS CHILOTI PSD , IN FATA STRAINILOR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine