2020-07-07 19:04

Vita de Kobe se întoarce. Lista de cumpărături aberante, reactivată de PSD împotriva numirii lui MRU la SIE

 |  19:04
Vita de Kobe se întoarce. Lista de cumpărături aberante, reactivată de PSD împotriva numirii lui MRU la SIE

Cum rămâne cu vita Kobe, cu unguentul și unghierele comandate de Guvern în timp ce era premier? Acestea ar fi problemele, potrivit mai multor reprezentanți de vârf ai PSD, pentru care social-democrații nu vor să voteze pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu, propus de președintele Iohannis ca director al Serviciului de Informații Externe. E adevărat, mai întâi au spus că Iohannis nu ar fi respectat procedura de nominalizare a lui MRU prin CSAT și că premierul Ponta nu ar fi fost consultat. Dar lista de cumpărături aberante de care e învinuit MRU încă din 2012 a devenit mai importantă, se pare.

Va răspunde Ungureanu clar și pentru totdeauna la aceste acuzații, arătând cine e responsabil pentru această listă folosită împotriva lui? E adevărat, a spus în interviuri, la vremea respectivă, că este o făcătură, dar nu a mers mai departe să indice responsabilii de minciună.

Prin telefon, de la Stambul, Ponta l-a certat pe președinte la România TV: „Înţeleg că Iohannis oricum nu avea nevoie de voturile noastre sau nu considera important să îşi ţină cuvântul. A zis că măcar consultă sau informează oamenii dinainte, de data asta nu şi-a mai ţinut cuvântul. Au trecut şase luni, după şase luni de când a fost ales, nu cred că îl mai interesează să îşi ţină cuvântul faţă de oameni. (...) Ne-a păcălit, nu ne-a consultat”. Pe Oprea nu l-a dojenit premierul și pare că îl lasă să voteze pentru MRU, pentru că acordul dintre PSD și UNPR nu se referă la conducerea serviciilor, ci la guvernare.

Apoi a spus că decizia privind votul pe care PSD îl va da în cazul Ungureanu va fi luată în Biroul Permanent, luni, sub conducerea Rovanei Plumb.

Și Liviu Dragnea a declarat că lui și unei majorități zdrobitoare din partid le e foarte greu să înțeleagă „cum ar putea PSD să-i acorde un vot de încredere sau să aibă încredere în domnul Mihai Răzvan Ungureanu când acesta este simbol al pedelismului, a fost dat jos prin moțiune de cenzură votată de PSD și de PNL”. Dragnea a amintit, cum altfel, de… vita Kobe și unguent, dar și de CSAT și discuțiile cu liderii partidelor și premier.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz