2019-12-09 20:21

Vizele pentru Canada, discutate de Cioloș cu premierul canadian

 |  20:29
Vizele pentru Canada, discutate de Cioloș cu premierul canadian

Premierul Dacian Cioloș a anunțat miercuri că, în câteva săptămâni, va exista "un răspuns mai concret" din partea Canadei legat de termenii în care se va proceda la eliminarea vizelor pentru cetățenii români, anunță Agerpres.

"Am avut o întâlnire bilaterală scurtă, dar concisă și constructivă cu premierul Canadei, Justin Trudeau. După întâlnirea pe care am avut-o la Ottawa am vrut să văd cum progresează pregătirea pentru eliminarea vizelor pentru călătorii scurte, turistice, pentru românii care doresc să călătorească în Canada. Sunt optimist cu informațiile pe care le-am primit de la premierul Trudeau, cred că în câteva săptămâni vom avea un răspuns mai concret despre în ce fel se va face și în ce termeni se va face acest lucru", a spus Cioloș, la sediul Misiunii Permanente a României pe lângă ONU.

Întrebat dacă se poate ca în câteva săptămâni să fie eliminate vizele pentru cetățenii români care doresc să călătorească în Canada, Cioloș a arătat că lasă la latitudinea părții canadiene să anunțe modalitatea în care se va rezolva această chestiune.

"Nu vreau să merg mai departe cu declarațiile. O să las partea canadiană — pe premierul Trudeau și Guvernul canadian — să anunțe modalitatea în care ei au în vedere să rezolve această problemă. Oricum, în urma discuțiilor pe care le-am avut deja la Ottawa cu premierul Trudeau, a fost foarte clar că România poate să susțină Acordul comercial cu Canada, dar înainte de aceasta trebuie clarificate și anumite lucruri printre care și această chestiune a vizelor și premierul Trudeau m-a asigurat că, în curând, o să vină cu o propunere în această direcție care sper să fie acceptabilă pentru noi", a precizat Dacian Cioloș.

Premierul român și omologul său canadian au avut o întâlnire bilaterală în marja participării la sesiunea Adunării Generale a ONU de la New York.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-21Parerea ta...

PICCOLINO
22 Sep 2016

Ce mai "estraordinar" rezultat al discutiilor ... "in cateva saptamani vom avea un raspuns ..." - pe cine crede ca prosteste acest Ne-ales al neamului ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray