2019-11-19 02:57

Vizita în România a premierului Benjamin Netanyahu se AMÂNĂ pentru ianuarie

 |  15:29
Vizita în România a premierului Benjamin Netanyahu se AMÂNĂ pentru ianuarie

Premierul Viorica Dăncilă ar fi fost sunată sâmbătă seară de omologul său israelian, Benjamian Netanyahu, care a anunțat că-și amână vizita pe care trebuia s-o întreprindă în România în această toamnă. De fapt era vorba de o ședință de guvern comună româno-israeliană.

Premierul israelian a anunțat că își amână vizita în România din rațiuni de politică internă israliană și a propus ca vizita amânată acum să aibă loc în luna noiembrie sau ianuarie 2019.

În context, premierul israelian a spus că apreciază Guvernul României pentru ceea ce a făcut pentru Israel și a propus o întâlnire tete-a-tete la Varna în cadrul cvadrilateralei.

Aceleași surse oficiale susțin pentru Stiripesurse.ro că premierul israelian a făcut referire și la scandalul intern din România cu privire la posibila mutare a Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim și "a spus că regretă prin ceea ce a trecut premierul pentru demersurile pe care le-a făcut pentru Israel alături de Liviu Dragnea pe care l-a numit 'bunul meu prieten' "

Este pentru a II-a oară când Benjamin Netanyahu își amână vizita la București. Vizita fusese stabilită cu ocazia vizitei în Israel a premierului Viorica Dăncilă în contextul în care la București guvernul a inițiat un memorandum privind oportunitatea mutării ambasadei României la Ierusalim. A urmat plângerea președintelui PNL, Ludovic Orban, la DIICOT împotriva premierului și scandalul care s-a iscat a dus la amânarea vizitei și implicit a ședinței comune de guvern deja stabilite.

Între timp Ministerul Afacerilor Externe au înaintat președintelui Klaus Iohannis un raport cu privire la oportunitatea mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a refuzat să spună care este concluzia acestui raport, declarând ziariștilor ca nu a făcut decât să prezinte atât aspectele pozitive, cât și pe cele negative.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-14Parerea ta...

ANONIM
14 Oct 2018

IAR FUFA LUI BANDITUL DRAGNEA SE PUPA CU RIVALII
DAVID
15 Oct 2018

Nu va este jena sa va numiți jurnaliști când folosiți o asemenea poza cu premierul israelian ? Chiar o sa-mi fac timp mâine sa-l sun pe Adrian Thiess sa-l întreb dacă nu ați fost cumva Preluați de Cațavencu și asa se justifica poza
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray