2020-04-07 18:01

Vlădescu, urecheat de Udrea, apărat de Roberta Anastase

 |  18:56
Vlădescu, urecheat de Udrea, apărat de Roberta Anastase

Ministrulfinanţelor Sebastian Vlădescu a inflamat şi PDL şi Guvernul cu declaraţiilesale privind renunţarea la cota unică în 2011. Liderii PDL se feresc însă să-latace prea dur, deoarece se pare că interviul în care a vorbit despre asta afost dat în urmă cu o săptămână sau două, când propunerea de reducere a coteiunice se afla încă în dezbaterea PDL.

Apostrofatde premierul Boc şi Elena Udrea, pentru că a vorbit despre modificarea coteiunice fără să ceară voie, Vlădescu i-a supărat şi pe unii dintre liderii PDL.Ei susţin că la nivelul conducerii partidului s-a luat decizia să nu se umblela cota unică în 2010. Cu toate acestea, reducerea cotei unice la 10% a fostuna dintre propunerile de relansare economică făcută de parlamentarii PDL, eaaflându-se pe masa de lucru a conducerii democrat-liberale mai multe săptămâni.După scandalul “Videanu”, generat de confirmarea acestuia privind reducereacotei unice, democrat-liberalii au fost convinşi să nu facă prea multecomentarii acide la adresa lui Vlădescu, pentru că interviul în care susţineacă trebuie să se renunţe la cota unică a fost dat în urmă cu vreo douăsăptămâni şi publicat abia acum două zile. Cum Vlădescu a fost plecat din ţară situaţianu a putut fi lămurită pe deplin. Probabil că acest nou “caz Vlădescu” nu va fipus în discuţie în prima şedinţă a conducerii partidului cu atât mai mult cucât acesta nici măcar nu este membru PDL. “Trebuie lămurită situaţia înGuvern”, ne-au declarat sursele menţionate.

Anastase:Preda vânează funcţii

Unuldintre puţinii care au sărit la gâtul lui Vlădescu a fost vicepreşedintele PDL,Cezar Preda, care nu s-a sfiit să-l atace nici pe premier. Preda a spus că EmilBoc a ajuns în situaţia în care “nu-l ascultă nimeni” şi “stăpâneşte” cu greuminiştrii. El a mai declarat că premierul ar fi trebuit să-l dea afară imediatpe Sebastian Vlădescu, care şi-a permis “să saboteze un Cabinet întreg”, dar nua avut putere să o facă, pentru că îi e frică “nu ştiu de cine”. “Sincer, suntfoarte îngrijorat. Dacă până acum, în mediile politice şi economice româneştise vehicula faptul că prim-ministrul cu greu îşi poate stăpâni Cabinetul, iată,acum, în ultima perioadă şi noi, din interiorul Partidului Democrat vedemfoarte clar acest lucru”, a spus Preda într-o emisiune radiofonică, adăugând căpentru el nu este nici o surpriză ce-a făcut ministrul finanţelor. “El faceacest lucru când doreşte, cum doreşte, spune ce vrea. Prim-ministrul nu poatedecât să fie reactiv la ceea ce spune domnul Vlădescu şi mai vechi, dacă ţineţiminte,domnul Şeitan”, a declaratvicepreşedintele PDL. El a maiarătat că în ultima lună s-au luat decizii care “nu sunt agreate ba de PalatulCotroceni, ba de Ministerul de Finanţe, ba de Cabinetul de la Palatul Victoria,în ansamblu”, iar vina o poartă premierul. Referindu-se la declaraţiilecolegului său de partid despre premierul Boc, preşedintele Camerei DputaţilorRoberta Anastase a spus pentru “Puterea” că “este la modă să dai în Guvern”atunci când se fac alegeri în partid. “Cezar Preda cade mereu în aceastăcapcană, acum sunt locuri libere prin conducerea partidului, dar şi la nivelulfilialelor. Nu ştiu exact ce funcţie anume urmăreşte, dar din câte am observatface astfel de declaraţii de câte ori se ivesc astfel de momente, adică atuncicând e un moment oportun pentru el”, a mai spus Anastase.

PDLvrea restructurarea anunţată

CezarPreda şi-a manifestat scepticismul şi în ceea ce priveşte remanierea Guvernuluidin luna septembrie sau a restructurării la timp a agenţiilor. “Cum poatecineva să creadă că ei vor face reforma internă a administraţiei centrale, cândn-au făcut-o până acum? De ce n-au făcut-o de un an şi jumătate? Bun, de cen-au făcut-o de şase luni? De ce ar face-o acum? Câte agenţii şi autorităţis-au redus până acum? Nici una! De-abia de acum se gândesc”, a mai spus Preda.Şi liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, a vorbit pe acest subiect elameninţând că dacă Guvernul nu îşi va respecta promisiunile de restructurare aaparatului de stat, “nimeni nu va putea garanta că acest Executiv va rămâne şică parlamentarii PDL vor mai fi soldaţi disciplinaţi, în cazul unei noi moţiunide cenzură”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-04-11Parerea ta...

PSDILICU
15 Iul 2010

" sa radem cu stan si bran" doamna Anastase vs. Preda sau Simona Senzual vs Liceanu, sa razi cu hohote nu alta
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine