2019-08-23 07:40

Vosganian despre legea privind alimentele de bază: Guvernul va căuta o portiţă de scăpare

 |  21:06
Vosganian despre legea privind alimentele de bază: Guvernul va căuta o portiţă de scăpare

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, joi, la Sibiu, căactul normativ care prevede reducerea TVA la alimentele de bază nu este clar,nefăcând, de exemplu, diferenţa între pâine şi produsele de panificaţie, iar"Guvernul va căuta o portiţă de scăpare".

"În ce priveşte TVA, serecuperează în anii următori pentru că producătorii care vor câştiga mai multdatorită reducerii de TVA vor reinvesti şi vor introduce în circuitresursele", a declarat, într-o conferinţă de presă, Vosganian.

Acesta a afirmat că, prin reducerea TVA, nu se va înregistra o scădere apreţurilor, dar va exista un "transfer al puterii de cumpărare"."Reducerea de TVA la cinci la sută, în condiţiile unei inflaţii de şapte -opt la sută, nu poate duce la scăderea preţurilor. Duce la un transfer alputerii de cumpărare, al resurselor financiare de la buget către cumpărătoriide produse agricole şi cei din tot lanţul, până la produsul final", a spusvicepreşedintele PNL.

Vosganian a afirmat însă că actul normativ care stabileşte reducerea deTVA nu este clar, iar "Guvernul va căuta o portiţă de scăpare"."Legea spune reducere de TVA la cinci la sută la pâine. Aici Guvernul vagăsi o portiţă de scăpare, pentru că legea nu este foarte clară, unde setermină pâinea şi încep produsele de panificaţie. Pâinea împletită este pâine?Pâinea cu susan este pâine, sau este produs de panificaţie? Spaghetele intrăaici sau nu? La fel şi cu carnea. Biftecul tartar intră, pentru că este carne?Aici Guvernul sigur o să caute o portiţă", a adăugat Vosganian.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele PNL Sibiu, deputatul MirceaCazan, a declarat că, în opinia sa, legea nu va fi pusă în aplicare.

"Eu nu cred că va fi pusă în aplicare. Ori domnul preşedinteBăsescu nu va promulga această lege, ori PDL va lucra să corecteze greşeala pecare a făcut-o printr-un nou proiect de lege, la care se vor concentra cum săvoteze şi să modifice această lege", a spus Cazan.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiatde parlamentari PSD, PC şi PNL


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-01-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray