2020-02-28 11:49

Votul la legea pensiilor ar putea fi reluat. PSD face o plângere penală pe numele Robertei Anastase

 |  19:24
Votul la legea pensiilor ar putea fi reluat. PSD face o plângere penală pe numele Robertei Anastase

A luat amploare scandalul declanşat în urma apariţiei în ziarul nostru arelatării privind frauda de la votarea legii pensiilor – în plen au fost pânăîn 100 de deputaţi ai coaliţiei aflate la guvernare, dar s-au numărat 175 devoturi. Se anunţă un eveniment în premieră: plângere penală împotriva RoberteiAnastase. În plus, s-ar putea ca marţi să se reia votul pe lege

PSD va depune marţi dimineaţă, la Parchetul General, oplângere penală împotriva preşedintei Camerei, Roberta Anastase. Ea esteacuzată de abuz în serviciu în formă calificată, fals şi uz de fals. Cele treiacuzaţii vizează modul în care Roberta Anastase a validat voturile pe articolela legea pensiilor şi, implicit, votul final, când în plen se aflau până în 100de deputaţi, dar s-a anunţat că au votat 175. Reamintim, miercuri 15septembrie, în jurul orei 21.55, deputaţii PNL şi PSD au părăsit plenul,nedorind să gireze prin prezenţa lor adoptarea punctului de pensie la 39% dinvaloarea salariului mediu pe economie. La puţine minute după ieşirea Opoziţiei,liderul deputaţilor PDL a anunţat defectarea sistemului electronic de vot, iartimp de o oră şi jumătate s-a votat prin ridicarea mâinii, şi, la fiecarearticol, preşedinta de şedinţă a anunţat un număr dublu de votanţi decât erauîn realitate.

Anastase se spală pe mâini

Întrebată ieri de ziarişti cum comentează acuzaţiile laadresa ei, Roberta Anastase – preşedinta Camerei nu a afirmat nici un moment căvotul ar fi fost incorect – a declarat că „nu intră în atribuţiile melenumărarea voturilor”. Implicit, Anastase aruncă vina pe secretarul de şedinţădin partea majoritarilor, deputatul PDL Sever Voinescu, el fiind responsabil cunumărarea voturilor. Totuşi, ieri, şefa Camerei a anunţat că nu are nimicîmpotrivă, în situaţia în care va exista o contestaţie, cu reluarea votului.

Tăriceanu a cerut reluarea votului

În şedinţa Biroului Permanent al Camerei de ieri, lideruldeputaţilor PNL, Călin Popescu-Tăriceanu a fost cel care a formulat contestaţiaprivind votul din 15 septembrie. Doar doi membri din BP al Camerei s-au opusreluării votului, şi, drept consecinţă, în această dimineaţă propunerea dereluare va fi supusă votului plenului. Dacă cererea PNL va fi acceptată, votulva fi reluat în jurul orei 13.00.

Şi în situaţia în care se va ajunge la reluarea votului,PSD nu renunţă la plângerea penală. “Recunoasterea inculpatului, a doamneiAnastase, nu-i înlătură răspunderea pentru faptul că a fraudat un vot la o legeatât de importantă cum e legea pensiilor. Eventual, nu ştiu, o să primească opedeapsă mai mică”, a afirmat ieri Victor Ponta, iar autorul textului plângeriipenale, senatorul-avocat, Dan Şova, a precizat: “S-au comis trei infracţiuni.În România infracţiunile se sancţionează prin legea penală”.

Băsescu somat să condamne frauda de miercuri

Conducerea PSD i-a trimis ieri o scrisoare preşedinteluiTraian Băsescu, prin care îi cere să condamne public frauda înregistratămiercurea trecută în Camera Deputaţilor. Liderii social-democraţi au anunţat căîn situaţia în care şeful statului nu va face acest gest, deputaţii PSD nu vorasista la discursul acestuia de marţi din Cameră. De menţionat, că deputaţiiPNL au anunţat încă de săptămâna trecută că nu vor fi în sală când va vorbiTraian Băsescu.

Rep. TV: Cum comentaţiimaginile video din care se observă că în sală erau mai puţini deputaţi decâtvoturi anunţate!

Roberta Anastase: Tot din imagini rezultă că la votul electronic Victor Ponta a votat, darnu era prezent în sală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine