2020-07-08 01:45

Week-end cu alegeri în PSD. Trei filiale județene, rămase fără șefi după puciul împotriva lui Dragnea, își aleg noii lideri

 |  12:18
Week-end cu alegeri în PSD. Trei filiale județene, rămase fără șefi după puciul împotriva lui Dragnea, își aleg noii lideri

Alte trei filiale PSD din țară își aleg, în acest week-end, noua conducere. De această dată, este vorba despre filiale rămase fără șefi după puciul împotriva lui Liviu Dragnea. Mai exact, vorbim despre PSD Dâmbovița, Ilfov și Brăila.

După cum se știe, la Dâmbovița, fostul președinte de filială, Adrian Țuțuianu, a fost exclus din partid și a trecut la Pro România, iar vineri, social-democrații din județ își aleg un nou lider chiar sub privirile lui Liviu Dragnea, care va fi prezent la ședința de alergeri.

Cel mai probabil, nu se va înregistra vreo surpriză notabilă, în condițiile în care PSD Dâmbovița nu vine cu nicio „noutate”, așa că este de așteptat ca „frâiele” organizației să fie preluate de Rovana Plumb. Un fel de „aceeași Mărie, cu altă pălărie”, alegerile de la Târgoviște neaducând, practic, nimic nou.

Cea de a doua filială în care se organizează alegeri este cea de la Brăila, acolo unde fostul președinte, Mihai Tudose, a demisionat din PSD și s-a înscris în Pro România. Favorit este senatorul Ion Rotaru, unul din puținii PSD-iști care i-au rezistat lui Tudose în perioada când acesta conducea PSD Brăila.

Surpriza vine, însă, de la Ilfov. Spre deosebire de marea majoritate a filialelor județene în care s-au organizat alegeri, unde au candidat - și au și câștigat - pesediști „cu state vechi” și, mai ales, cu notorietate, la Ilfov, favorit este un om despre care nu s-a vorbit aproape deloc în spațiul public - Gheorghe Bolintineanu.

Acesta este consilier județean și vicepreședinte al filialei județene PSD, bucurându-se de respectul colegilor de partid - respect câștigat de-a lungul timpului, prin activitatea sa ca membru PSD și, ulterior, vicepreședinte PSD Ilfov -, dar și de cel al oamenilor din județ, ale căror interese le apără în toate ședințele Consiliului Județean Ilfov.

Tocmai de aceea, este de așteptat ca Gheorghe Bolintineanu să devină noul președinte al PSD Ilfov.

Candidatura sa este însă o surpriză, arătând că încă mai există șanse pentru PSD, că încă mai există oameni noi ce ar putea aduce o schimbare în peisajul politic actual, dominat de figuri arhicunoscute ale partidului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz