2019-11-13 00:17

Zamfir, proaspăt membru ALDE după DEMISIA din PNL: Lupta anticorupţie nu stă într-o persoană

 |  11:05
Zamfir, proaspăt membru ALDE după DEMISIA din PNL: Lupta anticorupţie nu stă într-o persoană

Lupta anticorupţie nu stă într-o persoană, declară la RFI senatorul Daniel Zamfir, proaspăt membru ALDE, după demisia din PNL, comentând articolul din New York Times, potrivit căruia lupta anticorupţie din România este în pericol, în condiţiile revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Daniel Zamfir se întreabă dacă „se discută cumva şi despre ultimele achitări.

"Ştie New York Times, de exemplu, că vreo 540 de dosare, dacă nu mă înşel, au fost rămase acolo nelucrate? Cred că informaţiile care au ajuns la jurnaliştii de acolo sunt mult prea puţine ca să poată trage o asemenea concluzie”, declară Daniel Zamfir, potrivit News.ro.

Senatorul spune că „lupta anticorupţie nu stă într-o persoană".

"Lupta anticorupţie stă într-o instituţie. Instituţiile pot fi conduse de persoane care pot face greşeli, mai mari, mai mici, greşeli care îi pot costa. Ca atare, lupta anticorupţie trebuie să continue în România ca o luptă anticorupţie dreaptă”, a precizat el.

The New York Times avertizează într-un articol publicat duminică pe tema situaţiei politice de la Bucureşti, că lupta anti-corupţie din România este în pericol după ordinul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi. Cotidianul american apreciază că PSD foloseşte tactici comune în Europa de Est precum promovarea teoriilor conspiraţiei, atacuri la adresa omului de afaceri George Soroş şi portretizarea criticilor sistemului drept simple „marionete” ale unui stat paralel.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-18Parerea ta...

ANONIMUS
18 Iun 2018

Nici coruptia nu sta intr-o singura persoana.
ANONIM
18 Iun 2018

Ce opinați despre faptul că la plecarea din PNL, domnul Zamfir nu a invocat ca motiv lupta anticorupție însă de cum a ajuns în alt partid, punând în discuție și reprezentativitatea mandatului pe care i l-au oferit alegătorii, dumnealui zise că "lupta anticorupție", "ca obiectiv al ALDE" ?
ANONIM
19 Iun 2018

Frânã la probe : la ,, STAT " s-a furat şi se furã tot !!! Prescripţia cu celeritate !
ANONIM
19 Iun 2018

Deci, opinați și că "stabilimetul politic" al domnului Popescu Tăriceanu, pentru a "cita" și din zicerile domnului Tăriceanu, se menține atractiv și pentru politicieni cu ceva experiență politică ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray