2020-08-15 23:47

Zâzanie în Alianța USR-PLUS! CIOLOȘ ar cam vrea la guvernare, însă BARNA nici nu vrea să audă

 |  15:18
Zâzanie în Alianța USR-PLUS! CIOLOȘ ar cam vrea la guvernare, însă BARNA nici nu vrea să audă

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a susținut miercuri, la RFI, că Alianța 2020 USR-PLUS este gata să-şi asume inclusiv guvernarea, însă pentru asta are nevoie de certitudinea că poate avea un sprijin în Parlament, optând pentru alegeri anticipate.

Declarația sa vine în contradicție cu poziția exprimată de Dan Barna, liderul USR, care, tot miercuri, a declarat că Uniunea va susţine „parlamentar orice guvern fără PSD, fără să aibă reprezentanţi în Executiv".

În opinia lui Cioloș, într-o primă etapă „acest Guvern trebuie dat jos, trebuie să plece şi apoi trebuie constituită o nouă majoritate, care să susţină un nou guvern sau să avem cel puţin un guvern interimar, care să fie cel puţin de bine controlat constituţional, în aşa fel să fim siguri că nu mai aduc pagube României şi românilor prin decizii aşa cum au dovedit până acum", informează Agerpres.

El a avansat ideea unei perioade de tranziţie pentru găsirea unei soluţii minimale ca „lucrurile rele" care s-au întâmplat în România până acum - 'dezarticularea justiţiei', 'alungarea investitorilor' - să fie stopate.

„Plătim cu toţii în fiecare zi rezultatele acestei catastrofe de guvern. Deci, să avem această perioadă de tranziţie şi să fim în măsură să organizăm alegeri parlamentare cât mai repede, ca să avem forţe politice legitimate în Parlament şi care să poată să pună în practică un program de guvernare, şi nu doar de salvare a României şi de menţinere pe linia de plutire", a mai afirmat fostul premier.

Dacian Cioloş a amintit că a fost în fruntea unui guvern care a fost instalat după o perioadă de instabilitate politică, dar care n-a avut susţinere în Parlament. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz