2020-07-03 23:54

Zgonea a sesizat CCR după ce a pierdut șefia Camerei Deputaților

 |  19:43
Zgonea a sesizat CCR după ce a pierdut șefia Camerei Deputaților

Valeriu Zgonea, dat jos, luni, de la sefia Camerei Deputatilor, a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse saptamana trecuta Regulamentului camerei, care au dus si la revocarea sa.

Acesta a declarat pentru News.ro ca a sesizat CCR cu privire la modificarile prin care presedintele forului isi poate pierde mandatul si prin pierderea sprijinului politic, cum este si cazul sau.

Sesizarea a fost facuta de Valeriu Zgonea in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, inainte de a fi revocat din functie. Curtea Constitutionala va judeca pe data de 21 iunie sesizarea.

Proiectul de hotarare de modificare si completare a Regulamentului Camerei Deputatilor a fost adoptat miercurea trecuta, sedinta fiind condusa de vicepresedintele social-democrat Florin Iordache, dupa ce presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, s-a restras, precizand ca nu poate conduce o sedinta prin care se incalca grav Regulamentul.

Potrivit modificarilor din Regulament, exista doua variante pentru revocarea unui presedinte al Camerei: retragerea sprijinului politic sau propunerea de revocare din partea grupului care l-a propus initial.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz