2019-12-06 02:14

Zgonea se zbate pe proceduri și l-a supărat pe Dragnea. Președintele Camerei Deputaților luptă cu PSD pentru a nu fi revocat

 |  21:01
Zgonea se zbate pe proceduri și l-a supărat pe Dragnea. Președintele Camerei Deputaților luptă cu PSD pentru a nu fi revocat

Lupta lui Valeriu Zgonea cu PSD s-a reluat marți, după o pauză de alegerile locale, la nivelul declarațiilor, cu „Zorro” spunând că e ilegal să se modifice Regulamentul pentru a-l revoca pe el mai ușor, și Dragnea tunând împotriva șefului grupului social-democrat din Camera Deputaților că nu rezolvă problema.

Valeriu Zgonea a declarat că a trimis o scrisoare către Biroul Permanent în care solicită retragerea de pe ordinea de zi a hotărârii de modificare a Regulametului

„Am înaintat Biroului permanent un document în care am cerut Comitetului liderilor să scoată de pe ordinea de zi un punct care, din perspectiva mea, încalcă câteva zeci de articole ale Regulamentului și generează un precedent extrem de periculos pentru democrația din România. (…) Mai pe românește, în fals, a fost introdus un punct pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților sub identitatea de PHCD 50 care nu are niciun inițiator, nicio comisie parlamentară nu l-a inițiat, niciun grup de parlamentari nu a inițiat această hotărâre de modificare a Regulamentului", a acuzat Valeriu Zgonea.

Acesta consideră că secretarul general al forului este obligat să depisteze cum a fost menținut nu document ilegal pe ordinea zi timp de mai multe săptămâni consecutiv.

„Grav este că cel care astăzi este gardianul respectării Regulamentului, adică Comisia pentru Regulament, a trimis un raport sub semnătura președintelui către Biroul permanent, acest raport nespecificând cine sunt inițiatorii, care este perioada de depunere a amendamentelor. Proiectul de hotărâre respectă aceleași proceduri pe care le respectă un proiect de lege — inițiatorii pot fi o comisie parlamentară sau un grup de parlamentari. Acest proiect trebuie să fie trimis sub semnătura inițiatorilor către BP, care îl înregistrează, stabilește o perioadă pentru amendamente, dacă sunt avize de la alte comisii și o perioadă de depunere a raportului. Aceste trei obligații nu au fost îndeplinite", a arătat Zgonea. El i-a ironizat pe autorii erorii spunând că, probabil, "dintr-o neatenție a colegilor, au fost privați de drepturile constituționale ceilalți membri ai Parlamentului, de a ști ce prevede inițiativa, care e scopul ei”. Pentru a repara greșeala, raportul trebuie întors la Comisia pentru Regulament.

Dragnea amenință șeful de grup

Manevrele lui Zgonea l-au supărat tare pe liderul PSD, Liviu Dragnea, atât cât să își pună problema unui vinovat pentru situație. „Sunt foarte supărat. Am înţeles că a ieşit domnul Zgonea care a spus că identificat alte probleme procedurale", a declarat Dragnea. Acesta l-a avertizat pe șeful Grupului PSD din Camera Deputaților Florin Pâslaru că riscă să piardă această funcție dacă nu rezolvă problema revocării lui Zgonea.

„I-am transmis şi îi transmit şi acum că dacă şi de data asta se vor împiedica de probleme procedurale, nu mai poate rămâne lider de grup şi o să mă gândesc foarte serios şi la ceilalţi membri ai Biroului Permanent", a comentat Dragnea. El a mai adăugat că nu e vorba numai de faptul că Valeriu Zgonea se agață de scaun, dar ar fi „rușinos” pentru partidul său să nu fie în stare să găsească soluția procedurală pentru a-l schimba.

Chair dacă pare grăbit să scape de Zgonea, totuși Liviu Dragnea nu a vrut să ne anunțe numele înlocuitorului acestuia la președinția Camerei Deputaților: „Nu vreau să ajungem şi noi în situaţia să avem un Predoiu al nostru, president to be elected”. El a precizat că membrii Comitetului Executiv au mandatat Biroul Permanent Naţional al PSD să facă o propunere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-07Parerea ta...

ANONIM
07 Iun 2016

DOI TICALOSI TRADATORI DE NEAM GROPARI AI ROMANIEI POSTCOMUNISTE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray