2020-02-28 21:20

Zi decisivă pentru Klaus Iohannis. ICCJ discută cererea ANI de schimbare a termenului în procesul de incompatibilitate

 |  06:48
Zi decisivă pentru Klaus Iohannis. ICCJ discută cererea ANI de schimbare a termenului în procesul de incompatibilitate

Zi decisivă pentru Klaus Iohannis. ICCJ discută luni cererea ANI de schimbare a termenului la care se va analiza admisibilitatea recursului în dosarul lui Klaus Iohannis de incompatibilitate.

Agenţia Naţională de Integritate a cerut instanţei supreme, în 22 octombrie, să ia în discuţie mai repede dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, pe motiv că judecata ar trebui să aibă loc înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, nu la două zile după.

Astfel, ANI a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) mai multe documente în susţinerea cererii de schimbare a termenului de judecată a dosarului de incompatibilitate al lui Iohannis, stabilit iniţial pentru 18 noiembrie.

Instanţa supremă urmează să stabilească luni dacă menţine data de 18 noiembrie pentru judecarea admisibilităţii recursului ANI din dosarul lui Klaus Iohannis sau dacă procesul va începe înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

ICCJ va decide definitiv dacă primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.

În 24 aprilie 2013, ANI a anunţat că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea deciziei. ANI a contestat decizia la instanţa supremă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine