2020-07-08 18:04

UPDATE. Ziua Naţională a României. Traian Băsescu şi Victor Ponta participă la parada militară din Capitală. Klaus Iohannis, la Alba Iulia

 |  10:10
UPDATE. Ziua Naţională a României. Traian Băsescu şi Victor Ponta participă la parada militară din Capitală. Klaus Iohannis, la Alba Iulia

1 Decembrie este Ziua Naţională a României, anul 2014 marcând 96 de ani de la unirea Transilvaniei cu România. Preşedintele ales, Klaus Iohannis, este aşteptat să participe la manifestările de la Alba Iulia, prilejuite cu ocazia Zilei Naţionale. Şeful statului, Traian Băsescu, şi premierul Victor Ponta iau parte la evenimentele organizate în Piaţa Constituţiei din Capitală de 1 Decembrie.

UPDATE, ora 12.08 Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta participă la parada militară de Ziua Națională din Piața Constituției din București. Preşedintele ales, Klaus Iohannis, ia parte la manifestările de la Alba Iulia.

La parada din Capitală mai participă preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, Şeful Statului Major al Armatei, Ştefan Dănilă, precum şi reprezentanţi ai Armatei, Jandarmeriei, şi ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti, parlamentari.

Din cauza ninsorii, toate aeronavele care trebuiau să zboare la începutul paradei au rămas la sol.

La parada din Piaţa Constituţiei participă peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI şi SPP. Ca o premieră, în acest an, participă la paradă organizată de Ziua Naţională României, și un contingent al Armatei din Republica Moldova, pe lângă militari din Franţa, Polonia, Turcia şi din Statele Unite ale Americii.

Premierul Victor Ponta a precizat, într-un mesaj transmis de Ziua Naţională, că românii au motive să fie încrezători, dar este nevoie de stabilitate şi lideri politici responsabili care să evite greşelile trecutului şi cearta.

"Ziua Naţională a României este, în fiecare an, un moment unic, special, marcat de speranţă, de recunoştinţă şi de solidaritate. În această zi, românii din ţară şi de pretutindeni îşi afirmă identitatea, se mândresc cu ţara lor şi spun întregii lumi că au fost, sunt şi vor fi o naţiune puternică şi demnă. Pe 1 decembrie românii celebrează trecutul şi cinstesc memoria înaintaşilor, se bucură împreună de prezent şi privesc cu încredere spre viitor", a afirmat premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a mai precizat că parcurgerea acestui drum reprezintă o garanţie că, la momentul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, se va trăi într-o Românie puternică, un stat de drept consolidat, cu un nivel de trai care să asigure tuturor o viaţă decentă şi cu o societate solidară.

"Astăzi, mai mult ca oricând, românii au motive pentru a fi încrezători. România se află pe un drum bun, al creşterii economice şi al refacerii echilibrelor sociale, al modernizării şi eficientizării serviciilor publice, al consolidării instituţionale şi al reafirmării mândriei şi valorilor autentice ale românilor. Este drumul la care au visat toţi cei care s-au jertifit pentru crearea statului naţional unitar român. Parcurgerea sa reprezintă o garanţie că, la momentul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, vom trăi cu toţii într-o Românie Puternică, un stat de drept consolidat, cu oameni apreciaţi pentru munca lor, cu un nivel de trai care să asigure tuturor o viaţă decentă şi cu o societate solidară, în care există şanse egale pentru toţi", susţine premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a ţinut să precizeze că pentru a atinge aceste obiective, România are nevoie de stabilitate şi de lideri politici responsabili.

"Greşelile trecutului nu trebuie repetate. Cearta şi dezbinarea nu aduc decât sărăcie şi alienare, fiind instrumente de distrugere a spiritului comunitar şi a identităţii naţionale. Ziua de astăzi trebuie să ne amintească tuturor că puterea stă în unire, iar unirea este posibilă doar dacă interesul naţional este pus înaintea oricărui interes particular. Indiferent de vârstă, de statut social, de etnie sau de credinţă, suntem cu toţii români şi avem împreună un obiectiv important, acela de a construi pentru noi şi pentru copiii noştri o viaţă mai bună şi mai sigură aici, acasă. Trebuie să avem încredere în capacitatea noastră de a fi solidari şi de a coopera, astfel încât România să devină ţara în care fiecare îşi găseşte locul, rolul şi împlinirea personală şi profesională", a afirmat premierul Victor Ponta. 

La 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, este aşteptat să partipe la Alba Iulia, la manifestările de 1 Decembrie. Autorităţile locale au anunţat că au pregătit de Ziua Naţională un program variat pe durata a trei zile, care va cuprinde, printre altele, o paradă militară, concerte, spectacole de lasere şi focuri de artificii.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, a precizat, pentru Mediafax, că manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României se vor desfăşura şi în acest an sub genericul "Festival de România".

Mihai Coşer a mai spus că manifestările vor culmina în 1 Decembrie, când vor avea loc festivităţile tradiţionale, dar şi o paradă militară, o defilare cu steaguri de mari dimensiuni, concerte, focuri de artificii şi spectacole de lasere.

"În mod firesc, şi în acest an vom avea parte de tot festivismul angajant şi sobru care comprimă în câteva episoade o întreagă istorie. Te Deum, paradă militară, depuneri de coroane, tot ceea ce exprimă respectul pentru ceea ce ne-au făgăduit şi au împlinit înaintaşii. Suntem din nou gazde primitoare pentru acei români care au conturată în inimă România şi care, într-o atmosferă de reculegere şi pietate, se întâlnesc an de an la Congresul Spiritualităţii Româneşti. Sărbătoarea din acest an cuprinde în program şi un eveniment excepţional, un concert simfonic susţinut de Filarmonica de Stat a Republicii Moldova din Chişinău, un dar nepreţuit de la oraşul înfrăţit cu Alba Iulia", a precizat Mihai Coşer.

Organizatorii au pregătit în 1 Decembrie şi concerte în aer liber cu Iris, Delia sau Andra.

Printre invitaţii care ar urma să petreacă în acest an Ziua Naţională a României la Alba Iulia se află şi preşedinte ales, Klaus Iohannis.

Purtătorul de cuvânt al PNL Alba, Adrian Simion, a declarat, pentru Mediafax, că preşedintele ales, Klaus Iohannis ar urma să participe la festivităţile solemne din prima parte a zilei de 1 Decembrie, precum şi la slujba Te Deum, oficiată în curtea Catedralei Reîntregirii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-01Parerea ta...

DANIEL-PATRIARH
01 Dec 2014

ROMĂNI, NU UITAȚI LEPRELE CARE V-AU DAT AFARĂ DIN SERVICII, CARE V-AU TĂIAT SALARIILE ȘI PENSIILE, CARE AU DESIFINȚAT SPITALE, ȘCOLI, DECLANȘÎND GENOCIDUL, PRIN MIZERIE GENERALIZATĂ, ASUPRA VOASTRĂ ȘI ASUPRA COPIILOR VOȘTRI! TOȚI ACEȘTI CRIMINALI SÎNT ALINIAȚI ÎN SPATELE LUI IOHANNIS! BLAGA, BOC, UNGUREANU, BERCEANU, ANASTASE, PARAZIȚII LUI HOHENZOLLERN, ”PRINȚUL POL”,BORFAȘ BASTARD, OTREAPA ”LIA DE ROHMANIA” ETC, ETC...TOATĂ ACESTĂ ARMATĂ DE SECĂTURI ABJECTE TRĂIEȘTE F. BINE CU PREȚUL VIEȚII COPIILOR VOȘTRI!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz