2020-06-02 03:00

Decizie DURĂ împotriva României la Campionatul Mondial de Rugby

 |  15:25
Decizie DURĂ împotriva României la Campionatul Mondial de Rugby

România poate pierde locul la Campionatul Mondial de Rugby din 2019, din cauza unui scandal imens care a izbucnit în urmă cu 2 luni. Totul are loc după delegarea controversată a arbitrului român Vlad Iordăchescu la meciul Belgia - Spania, scor 18-10, mutare care ar fi ajutat decisiv calificarea naționalei.

World Rugby ar urma să anunțe pe 10 mai că România, Spania și Belgia vor fi excluse din preliminariile Mondialului, potrivit unor surse din Georgia, citate de gsp.ro.

Excluderea celor trei state este discutată ca urmare a faptului că au fost folosiți jucători fără drept de joc pentru națională.

Sione Faka'osilea nu avea drept de joc pentru România, deoarece jucase deja pentru Fiji în HSBC World Seven's Circuit;

Victor Paquet nu era eligibil de joc pentru Belgia, deși străbunicul său era belgian, legătura nu îndeplinește criteriile World Rugby;

Mathieu Belle și Bastien Fuster nu aveau drept de joc pentru Spania, deoarece evoluaseră deja pentru naționala U20 a Franței.

Excluderea celor trei formații din preliminariile europene ar trimite Rusia direct la Campionatul Mondial din Japonia. Germania ar urma să ia locul Spaniei la barajul cu Portugalia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE