2020-06-01 09:15

O nouă PATĂ pe obrazul rugby-ului românesc

 |  18:33
O nouă PATĂ pe obrazul rugby-ului românesc

Rugby-ul românesc mai primește o lovitură. După ce naționala a fost eliminată de la Cupa Mondială din Japonia din cauza folosirii aiurea a unui jucător, acum vine rândul grupării Timişoara Saracens să piardă la masa verde, cu scorul de 28-0, meciul cu echipa engleză Northampton Saints, din Grupa 1 a Cupei Challenge. Disputa fusese programată pe 15 decembrie, pe Stadionul ''Dan Păltinişanu'' din Timişoara, însă a fost anulat din cauza vremii nefavorabile, și a faptului că bănățenii nu au reușit să asigure o suprafața de joc regulamentară, a anunţat European Professional Club Rugby (EPCR), organizatorul competiţiei.

O comisie de disciplină independentă, alcătuită din Lorne Crerar (Scoţia), preşedinte, Philippe Cavalieros (Franţa) şi Val Toma (România), a stabilit că Timişoara Saracens nu a luat toate măsurile care se impuneau pentru a pregăti şi proteja suprafaţa de joc de pe Stadionul ''Dan Păltinişanu'' şi că gruparea timişoreană a încălcat regulamentul competiţiei. Potrivit comisiei, Timişoara Saracens nu a pregătit corespunzător suprafaţa de joc, neacoperind terenul şi nepregătind la timp sistemul de încălzire a gazonului. De asemenea, nu a fost disponibilă o altă arenă pentru desfăşurarea meciului. Comisia a stabilit că nu au existat circumstanţe excepţionale şi a decis să acorde victoria la masa verde echipei Northampton Saints, care a obţinut cinci puncte în urma unui scor de 28-0. Totodată, Timişoara Saracens va trebui să plătească o amendă de 30.000 de euro Atât Timişoara Saracens cât şi EPCR au dreptul să facă apel împotriva acestei decizii. În ziua în care era programat meciul, clubul bănăţean pe pagina sa oficială de Facebook: ''Din păcate, din cauza zăpezii care continuă să cadă, fără vreo posibilitate ca ninsoarea să se oprească pentru a putea fi disputat meciul în deplină siguranţă pentru jucători, partida de astăzi se anulează.'' Sracens nu are niciun punct în grupa sa din Challenge Cup.

Deja-vu

Timişoara Saracens a mai primit o sancţiune similară în ianuarie 2017, după ce gruparea bănăţeană nu a reuşit să asigure condiţiile necesare pe stadionul ''Dan Paltinisanu'' pentru disputarea meciului din Challenge Cup cu formaţia Stade Francais, partida fiind anulată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE