2020-08-08 03:19

OBIECTIV. Naţionala de rugby a României pleacă la CM din Anglia cu gândul de a răpune Italia şi Canada şi de a obţine calificarea la Rugby World Cup (Japonia, 2019)

 |  19:05
OBIECTIV. Naţionala de rugby a României pleacă la CM din Anglia cu gândul de a răpune Italia şi Canada şi de a obţine calificarea la Rugby World Cup (Japonia, 2019)

Florentin Dincă

Naţionala de rugby a României decolează spre Anglia, gazda Cupei Mondiale. Aflaţi într-o grupă cu Franţa, vicecampioana mondială, Irlanda, posesoarea titlului Six Nations, Italia şi Canada, “stejarii” şi-au fixat obiectivul la acest turneu final. Două victorii, cu Italia şi Canada, care chiar dacă nu le-ar asigura calificarea în sferturile competiţiei, le dă dreptul să participe peste patru ani la Rugby World Cup din Japonia.

“Plecăm în marea aventură din Anglia. La această Cupă Mondială ne dorim două victorii, cu echipele Canadei și Italiei. Suntem pregătiți din toate punctele de vedere. Avem motoarele turate sută la sută. Toate grupele sunt dificiale, nu aveam cum să alegem alta. Pentru fiecare jucător este un eveniment fenomenal”, a spus căpitanul naţionalei, Mihai Macovei, completat de selecţionerul galez al tricolorilor, Lynn Howells: “Este o mare onoare pentru noi. Suntem pregătiți să jucăm la această Cupă Mondială. Pentru fiecare participant la acest eveniment va fi o vastă experiență”.

La Cupa Mondială din Anglia, a cărui debut este programat vineri, 18 septembrie, ora 22.00, pe Twickenham Stadium din Londra, cu meciul Anglia – Fiji, România face parte din Grupa D și va întâlni, pe rând, reprezentativa Franței (23 septembrie), vicecampioana mondială, pe Olympic Stadium din Londra, pe 27 septembrie, pe celebra arenă Wembley, naționala Irlandei, pe 6 octombrie, la Leicester, echipa Canadei, ultimul meci din grupă urmând să-l susțină pe 11 octombrie, la Exeter, contra naţionalei din Cizmă. Primele doua clasate se califica în sferturile de finală, în timp ce echipa de pe poziţia a 3-a îşi va asigura prezenţa la ediţia la Rugby World Cup din Japonia (2019). Naţionala tricoloră a luat parte până acum la toate cele șapte ediții ale Cupei Mondiale, potrivit FR de Rugby, citată de Agerpres. Românii s-au calificat direct în Anglia, după ce au terminat pe locul doi în Rugby Europe Championship, cu următorul palmares: 10 partide, opt victorii, o remiză și un eşec.

Lotul României: Paulică Ion, Mihăiță Lazăr, Andrei Ursache, Alexandru Țăruș, Horațiu Pungea, Andrei Rădoi, Otar Turașvili, Eugen Căpățână, Valentin Popîrlan, Johannes Van Heerden, Marius Antonescu, Valentin Ursache, Mihai Macovei, Viorel Lucaci, Stelian Burcea, Ovidiu Tonița, Daniel Carpo, Florin Surugiu, Valentin Calafeteanu, Tudorel Bratu, Dănuț Dumbravă, Michael Wiringi, Paula Kinikilau, Florin Vlaicu, Csaba Gal, Adrian Apostol, Ionuț Botezatu, Florin Ioniță, Mădălin Lemnaru, Cătălin Fercu și Sabin Strătilă.

Este o mare responsabilitate pentru noi. Vreau să ne ridicăm la înălțimea acestui eveniment - Haralambie Dumitraș, președintele FR de Rugby


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE