2020-06-01 09:24

Omul-record. Florin Vlaicu va deveni sâmbătă cel mai selecţionat jucător român din istorie

 |  19:14
Omul-record. Florin Vlaicu va deveni sâmbătă cel mai selecţionat jucător român din istorie

În cazul în care nu va interveni vreo accidentare nedorită în aceste zile, stelistul Florin Vlaicu va deveni sâmbătă, în meciul-test contra naţionalei Statelor Unite ale Americii, cel mai selecționat jucător român de rugby din istorie.

''Unul dintre jucătorii exponențiali ai roș-albaștrilor, internaționalul Florin Vlaicu, poate deveni cel mai selecționat jucător român din istorie, în cazul foarte probabil în care va intra în teren sâmbătă. Vlaicu este în acest moment co-deținătorul recordului de selecții pentru Stejari. El are 93 de meciuri internaționale la activ și împarte aceeași bornă de selecții cu antrenorul principal al Stelei, Cristian Petre'', scrie site-ul grupării roş-albastre.  

Conform sursei, ''este un moment de mare mândrie pentru gruparea din Ghencea, preluarea 'ștafetei' de la antrenorul stelist chiar de către un elev de-al său, de la CSA Steaua''. ''Toată suflarea rugbystică așteaptă cu nerăbdare și emoție anunțul oficial al staff-ului tehnic al echipei naționale a României în vederea partidei cu americanii, în care Florin Vlaicu poate să doboare vechea performanță de longevitate la naționala Stejarilor'', mai notează site-ul Stelei.

Cel mai bun marcator

Cel poreclit "Americanu" a debutat în naţionala antrenată în prezent de galezul Lynn Howels, în urmă cu un deceniu, într-un meci contra Ucrainei. Vlaicu a evoluat la 3 ediţii ale Cupei Mondiale (2007, 2011 şi 2015) şi a depăşit deja 700 puncte în tricoul primei reprezentative. "Am muncit foarte mult, antrenorii au avut încredere în mine şi sper să nu mă opresc aici. Am debutat la 19 ani, în 2006, şi a fost ceva special, cu Ucraina, o partidă pe care n-o s-o uit niciodată. Nu mă aşteptam să ajung la un asemenea număr impresionant de meciuri”, spunea Florin în luna iunie, când îl egalase la numărul de selecţii pe Cristian Petre. Vlaicu deţine şi un alt record absolut pentru rugbyul românesc, fiind cel mai prolific marcator de puncte, cu 723 de puncte marcate din eseuri, transformări şi penalităţi. “Cand ma uit în urmă, îmi este greu să cred că am adunat atâtea puncte, meci cu meci”, a încheiat Vlaicu.

Companie selectă

În primăvara acestui an, Vlaicu spunea că își dorește să devină primul jucător român care atinge recordul de 1.000 de puncte marcate pentru națională, el având în prezent 726 puncte aduse ''frunzei de stejar''. Dacă își va atinge obiectivul, Vlaicu se va alătura unei galerii selecte a jucătorilor care au înscris o mie de puncte pentru naționalele lor: Dan Carter (Noua Zeelandă), Jonny Wilkinson (Anglia, foto), Neil Jenkins (Țara Galilor), Ronan O'Gara (Irlanda) și Diego Dominguez (Italia). 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE