2020-06-02 02:40

Petre Mitu n-a fost uitat. Turneu în scop caritabil pentru fostul căpitan al naţionalei de rugby a României

 |  18:53
Petre Mitu n-a fost uitat. Turneu în scop caritabil pentru fostul căpitan al naţionalei de rugby a României

Fostul căpitan al naționalei de rugby a României, Petre Mitu, traversează o perioadă cruntă. Acum doi ani, pe când avea doar 37 de ani, a fost diagnosticat cu o boală necruțătoare, scleroza laterală amiotrofica. “Pia”, cum este alintat de apropiaţi, nu trece singur prin teribila încercare, forul sportului cu balonul oval de la noi a organizat zilele trecute un turneu în scopuri caritabile, iar toate încasările şi donaţiile au mers către Petre Mitu.

Petre Mitu n-a fost uitat. Turneu în scop caritabil pentru fostul căpitan al naţionalei de rugby a României
zoom

Fostul internaţional a revenit în țară pentru a fi invitatul de onoare la prima ediție a trofeului de rugby care îi poartă numele. 10 echipe de copii, de categorie de vârstă U10 si U12, s-au luptat pentru cupele si diplomele puse la bătaie de organizatori. Turneul a avut loc la unitatea militară din Pantelimon, acolo unde Mitu și-a început cariera în rugby. “Mă bucură nespus de mult când văd atât de mulți copii veniți să joace rugby. Mi-aduc aminte de începutul meu. Am inceput, la fel, să joc rugby la o vârstă foarte fragedă. Sincer, îmi face mare plăcere și mult bine să fiu aici. Sper să păstreze aceeași ambiție, pentru că ajungând mai sus și devenind mai mari, să se gândească că au plecat de unde au plecat, au ales fiecare să aibă un model, un exemplu, și să calce pe urmele idolului lor”, a spus vizibil emoţionat Petre Mitu.

Medaliat cu bronz la CM de juniori

34 de meciuri ca “stejar” a disputat Petre Mitu, care a purtat și banderola de căpitan în anii 2001 și 2002. Considerat unul dintre cei mai buni mijlocași la grămadă români, "Pia" a participat la Cupa Mondiala din 1999 și a făcut carieră în Franța, la Aurillac, Grenoble, Tarbes și Montauban.

Mircea "Dodo" Muntean, fost coechipier cu Mitu: “Pentru rugby-ul românesc este o sărbătoare, chiar dacă este un mod neplăcut, să faci un turneu pentru a ajuta pe fostul mare internaţional Petre Mitu. Faptul că terenurile sunt pline de copii ne dă o speranță majoră pentru viitor. Petre Mitu este un exemplu de urmat de acești copii și foarte frumos a spus și el că a început tot așa, de mic, de la 7-8 ani. Noi avem speranțe că o sa mai iasă nu numai un <>, chiar mai mulți”.

Coleg de suferință cu Marin Cisovski

Veștile nu sunt tocmai bune pentru "Pia". Scleroza laterală amiotrofică, sau ALS, nu poate fi vindecată, iar medicii din întreaga lume luptă să găsească metode pentru a prelungi viața celor afectați de această boală neurodegenerativă. În urmă cu doi ani, exact când Petre Mitu era diagnosticat cu “boala Lou Gehrig”, după numele celebrului jucător american de baseball  care i-a căzut victimă, în lume se pornea campania Ice Bucket Challenge, menită să trezească atenția oamenilor și să strângă bani pentru tratarea acestei cumplite boli. Fostul fundaș al Politehnicii Timișoara, fotbalistul slovac Marian Cisovski, este o altă victimă a sclerozei laterale amiotrofice, și în sprijinul său au venit, de-a lungul timpului, fanii din România. Cu toate acestea, fostul internațional roman nu cedează lupta. Copleșit de ajutorul primit, Petre Mitu își dorește foarte mult să mai poată fi prezent și la edițiile viitoare ale trofeului botezat cu numele său: “Să dea Dumnezeu să pot sa vin! Acum am putut veni, încă îmi pot permite, fizic, să mă deplasez. Sper ca la anul, când o să se organizeze din nou, să pot veni, cu mare plăcere. Asta nu depinde decât de situația mea la ora respectivă”.

DONAŢII

EURO - IBAN: FR76 3000 3013 6000 0506 7695 758, BIC-ADRESSE SWIFT: SOGEFRP, cod bancar 30003, cheie RIB 58

LEI - RO23RZBR0000060017184693, SWIFT: RZBRROBU


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE