2020-06-02 02:17

RUGBY, PREMIERĂ. Sistemul de punct bonus va fi introdus în Six Nations, ediția 2017

 |  19:01
RUGBY, PREMIERĂ. Sistemul de punct bonus va fi introdus în Six Nations, ediția 2017

Florentin Dincă

Punctele bonus, ofensiv și defensiv, vor fi introduse pentru prima dată în cadrul Turneului celor Șase Națiuni la rugby, ediția 2017, cea mai importantă competiție din emisfera de nord. Echipa care marchează cel puțin patru eseuri va primi un punct suplimentar (bonusul ofensiv), iar o formație care va pierde la mai puțin de 7 puncte diferență va beneficia de punctul bonus defensiv.

În acest an au existat mai multe voci care au cerut introducerea sistemului și în Six Nations, un susținător fiind fosta ''aripă'' a All Blacks, Dan Carter, care evoluează la echipa franceză Racing Club Paris. Potrivit lui Carter, acest lucru ar încuraja acțiunile de atac și ar dinamiza competiția de pe Bătrânul Continent. Neozeelandezul consideră că acordarea de punct bonus la patru eseuri reușite ar ridica, de asemenea, nivelul general al Six Nations. ''Cred cu tărie acest lucru. În campionatul intern jucăm cu acest sistem și întotdeauna echipele caută să marcheze patru eseuri pentru a obține punctul bonus. Se caută nu doar victoria, ci și acest punct bonus. Cred că ar fi un lucru bun'', a declarat Carter, desemnat de trei ori cel mai bun jucător al anului.

Rugbyul din emisfera de nord a fost adesea criticat de echipele emisferei sudice, în Europa fiind preferat jocul strâns și loviturile de picior, în dauna fazelor de acțiune rapide purtate pe treisferturi, notează Agerpres. Punctul bonus a fost introdus, în schimb, în Super 12, campionatul care reunește echipele de club din țările de la sud de ecuator (Noua Zeelandă, Australia, Africa de Sud, Argentina) și mai nou o reprezentativă a Japoniei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE