2020-07-09 05:03

SELECŢIONER cu CV pentru Stejari. Când va DEBUTA pe banca României

 |  14:52
SELECŢIONER cu CV pentru Stejari. Când va DEBUTA pe banca României

Naţionala României se regrupează după ce a fost exclusă de la Cupa Mondială. Stejarii au începând de miercuri un nou selecţioner, în persoana lui Marc Lievremont. Francezul îl înlocuieşte în funcţie pe Lynn Howells, cel care a demisionat în această primăvară.

Marc Lievremont este de trei ori câştigător al Turneului celor 6 Naţiuni cu Franţa şi a preluat naţionala de rugby a României cu obictiv clar, calificarea la Cupa Mondială de peste 5 ani. În vârstă de 44 de ani,  Lievremont a fost internaţional francez între 1996 şi 2004 şi vicecampion mondial în 1999 şi a fost de trei o ori campion naţional cu Biarritz.

”Am venit în România acum câteva luni, am întâlnit persoane care au apreciat pasiunea şi implicarea mea, am descoperit o ţară care iubeşte mult rugbyul şi crede în el, aşa că am decis că merită să revin. Obiectivul pe care mi-l propun este să antrenez echipa în cel mai bun mod posibil, pe de o parte, şi să concep un plan de dezvoltare pe o perioada de câţiva ani, până cel puţin în 2023, pe de altă parte. Nu-mi place să pierd, obiectivul meu e să câştig. Voi sta cât mai mult posibil în România, când ma implic într-un proiect, o fac 100% şi îmi dedic cât de mult timp este necesar reuşitei lui”, a spus Marc Lievremont.

Lievremont va debuta pe banca naţionalei tricolore peste nici o lună, pe 10 noiembrie, în meciul de baraj cu Portugalia, pentru participarea în ediţia 2018-2019 a Rugby Europe International Championship.

”CV-ul şi experienţa sportivă a lui Thomas vorbesc de la sine, l-am ales pe el după un proces de selecţie complex, cu aplicanţi mulţi şi valoroşi. Concluzia noastră împreună cu reprezentanţii World Rugby a fost că Thomas va fi capabil să ne ghideze către obiectivele pe care ni le propunem. Dacă sunteţi interesaţi de latura practică a relaţiei contractuale cu Thomas, acesta va fi alături de noi până cel puţin după Cupa Mondiala din 2023. Îşi va petrece jumătate din timp aici, în România”, a spus Alin Petrache, preşedintele FRR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE