2020-05-27 03:09

Stejarii ar putea RATA Cupa Mondială, dar NU din cauza arbitrului IORDACHESCU. Descoperire INCREDIBILĂ a spaniolilor

 |  13:47
Stejarii ar putea RATA Cupa Mondială, dar NU din cauza arbitrului IORDACHESCU. Descoperire INCREDIBILĂ a spaniolilor

Naționala de rugby a României riscă să rateze prezenţa la Cupa Mondială din Japonia după ce ar fi folosit un jucător naturalizat, care nu era eligibil pentru a evolua sub tricolorul nostru.

Jucătorul în cauză este Sione Faka'osilea (foto stânga), din Tonga, notează cotidianul spaniol As, citat de News.ro. Acesta a evoluat pentru reprezentativa de rugby în şapte din Tonga în competiţia Gold Coast 2012-2013 şi drept urmare nu ar mai fi avut dreptul de a bifa o altă echipă naţională.

În vârstă de 31 de ani, el a debutat în naţionala României în martie 2017, într-o partidă cu Rusia, şi a evoluat de atunci în şase din opt meciuri din cadrul Rugby World Championship, în 2017 şi 2018.

Dacă forurile internaţionalede rugby vor considera că Faka'osilea a fost folosit încălcând regulamentul de naturalizare al World Rugby, România va pierde calificarea la Cupa Mondială din Japonia, deoarece vor fi anulate victoriile obţinute cu sportivul din Tonga pe teren. Astfel, Spania va obţine calificarea directă al Cupa Mondială din Japonia, în timp ce Rusia va merge în competiţiile de recalificare pentru CM 2019.

Contactat de News.ro,preşedintele FRR, Alin Petrache, a declarant că nu poate spune deocamdată dacă România poate pierde calificarea la Cupa Mondială de Rugby şi că aşteaptă o analiză din partea federaţiei internaţionale şi federaţiei europene în privinţa naturalizării jucătorului Sione Faka’osilea

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.Ibericii consideră însă că victoria Belgiei în faţa Spaniei a fost facilitată de arbitrul Vlad Iordăchescu.

World Rugby a eliminat de curând echipa statului Tahiti din calificările pentru Cupa Mondială, după ce a aliniat doi jucători ineligibili în meciul câştigat cu Insulele Cook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-27

In legatura cu acest articol...

SCANDALUL IA AMPLOARE. Federația Spaniolă de Rugby a cerut oficial REJUCAREA meciului cu Belgia

FR de Rugby contraatacă. Cere PEDEPSIREA JUCĂTORILOR spanioli care au vrut să-l agreseze pe arbitrul Iordăchescu

Reacţia RUGBY Europe la scandalul meciului care a calificat ROMÂNIA la Cupa Mondială. Ce se spune despre arbitru

SCANDAL! Meciul care a trimis NAŢIONALA ROMÂNIEI la Mondialul de RUGBY a fost arbitrat de un român! Jucătorii au sărit la bătaie și l-au alergat pe teren

INCREDIBIL. Belgia învinge Spania, iar ROMÂNIA se califică nesperat la Cupa Mondială de RUGBY
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE