2020-07-11 05:37

424 de localități din România nu au nici un MEDIC

 |  15:52
424 de localități din România nu au nici un MEDIC

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie anunță că 424 de localități din România nu au nici un medic de familie, iar alte 1.098 de localități nu au medici de familie suficienți pentru a acoperi populația existent. Date oficiale au fost obținute de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

În cele 424 de localități care nu au nici un medic de familie, ar fi necesar, raportat la numărul de locuitori, 472 de medici de familie. Totodată, 1.098 de localități mai au nevoie de medici de familie pentru a acoperi populația, scrie hotnews.ro. Practic, în aceste localități e nevoie de încă 1.693 de medici de familie.

Din aceste date rezultă că însumat, la nivel național, sunt 1.522 de localități cu lipsă/deficit de medici de familie, unde mai este nevoie de încă 2.165 de medici de familie.

Pe baza datelor primite de la CNAS, dr. Catalin Petrencic, medic de familie în comuna Mănăstirea din județul Călărași și vicepreședintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, a realizat o nouă hartă a localităților fără medici de familie și o nouă hartă a localităților unde mai este un necesar neacoperit de medici de familie. Precedenta hartă de acest fel fusese realizată tot de Cătălin Petrencic, în anul 2015. De atunci, Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu le-a mai furnizat medicilor de familie date privind localitățile cu deficit de medici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz