2019-11-18 06:46

A fost confirmat al 39-lea DECES din cauza gripei. Despre cine este vorba

 |  13:58
A fost confirmat al 39-lea DECES din cauza gripei. Despre cine este vorba

Cel de-al 39-lea deces cauzat de gripă în acest sezon a fost confirmat de medici, fiind vorba despre o femeie de 51 de ani din Prahova, care avea antecedente medicale şi nu era vaccinată antigripal, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit CNSCBT, o femeie în vârstă de 51 de ani din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, a murit vineri.

Astfel, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei în acest sezon ajunge la 39.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, afirma, vineri, că suntem în pragul unei epidemii de gripă, dat fiind că ultimele două săptămâni au fost declarate săptămâni epidemice.

Ministrul Sănătăţii a explicat că pentru luarea unei decizii cu privire la eventuala declarare a unei epidemii de gripă ar trebuie să existe şi o a treia săptămână consecutivă în care numărul cazurilor înregistrate să depăşească estimările şi că este aşteptat săptămâna viitoare comunicatul Institutului de Sănătate Publică.

"Conform specialiştilor, suntem în pragul unei epidemii. Pentru a putea declara epidemie, este nevoie de trei săptămâni la rând în care numărul cazurilor diagnosticate să fie mai mare decât numărul cazurilor estimate. Aşteptăm pentru săptămâna viitoare comunicatul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi dacă numărul de cazuri diagnosticate va fi mai mare decât numărul de cazuri estimate, atunci vom putea spune că suntem în epidemie", a spus Sorina Pintea, potrivit News.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-26Parerea ta...

ANONIM
26 Ian 2019

Incompetenta si amatorismul coalitiei mafiote psd-alde-udmr-minoritati a dus la moartea a 59copii de rujeola iar acum la epidemie de gripa. .Mafia psd-alde-udmr-minoritati UCIDE !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray