2020-05-25 07:34

A omorât 196 de oameni, dar acum este pe cale de DISPARIȚIE. Gripa nu mai are caracter EPIDEMIC

 |  13:57
A omorât 196 de oameni, dar acum este pe cale de DISPARIȚIE. Gripa nu mai are caracter EPIDEMIC

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, joi, că activitatea gripală a continuat trendul descendent şi în ultima săptămână, după ce, de la începutul sezonului 2018-2019 au fost înregistrate 196 decese confirmate cu virus gripal. Reamintim că dpidemia de gripă a fost declarată în 30 ianuarie, când erau confirmate doar 54 de decese provocate de gripă.

Gripa are acum o intensitate scăzută, cu răspândire locală doar în unele judeţe. Evoluţia gripei nu mai are caracter epidemic, iar numărul total al cazurilor de infecţii respiratorii acute a fost în scădere faţă de perioada anterioară.

”Activitatea gripala continuă trendul descendent, având o intensitate scăzută, răspândire locala în unele judeţe din zona de centru a ţării şi cazuri sporadice în restul ţării”, a transmis, joi, CNSCBT.

Totodată, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai scăzută. Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) înregistrat la nivel naţional a fost de 68.425, cu 6.3% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

”Având în vedere informaţiile rezultate din analiza datelor epidemiologice, se concluzionează că evoluţia gripei nu mai are caracter epidemic”, a mai transmis CNSCBT.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-18

In legatura cu acest articol...

GRIPA a mai curmat VIAŢA a cinci oameni

Motivul pentru care GRIPA s-a mai potolit în ultima săptămână

Gripa a mai UCIS cinci oameni. BILANŢUL a ajuns la 118 morţi

ALERTĂ! Epidemia de GRIPĂ, declarată OFICIAL în România. Recomandările Ministerului SĂNĂTĂȚII pentru populație și spitale
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine