2019-11-14 21:56

A omorât 196 de oameni, dar acum este pe cale de DISPARIȚIE. Gripa nu mai are caracter EPIDEMIC

 |  13:57
A omorât 196 de oameni, dar acum este pe cale de DISPARIȚIE. Gripa nu mai are caracter EPIDEMIC

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, joi, că activitatea gripală a continuat trendul descendent şi în ultima săptămână, după ce, de la începutul sezonului 2018-2019 au fost înregistrate 196 decese confirmate cu virus gripal. Reamintim că dpidemia de gripă a fost declarată în 30 ianuarie, când erau confirmate doar 54 de decese provocate de gripă.

Gripa are acum o intensitate scăzută, cu răspândire locală doar în unele judeţe. Evoluţia gripei nu mai are caracter epidemic, iar numărul total al cazurilor de infecţii respiratorii acute a fost în scădere faţă de perioada anterioară.

”Activitatea gripala continuă trendul descendent, având o intensitate scăzută, răspândire locala în unele judeţe din zona de centru a ţării şi cazuri sporadice în restul ţării”, a transmis, joi, CNSCBT.

Totodată, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai scăzută. Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) înregistrat la nivel naţional a fost de 68.425, cu 6.3% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

”Având în vedere informaţiile rezultate din analiza datelor epidemiologice, se concluzionează că evoluţia gripei nu mai are caracter epidemic”, a mai transmis CNSCBT.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-18

In legatura cu acest articol...

GRIPA a mai curmat VIAŢA a cinci oameni

Motivul pentru care GRIPA s-a mai potolit în ultima săptămână

Gripa a mai UCIS cinci oameni. BILANŢUL a ajuns la 118 morţi

ALERTĂ! Epidemia de GRIPĂ, declarată OFICIAL în România. Recomandările Ministerului SĂNĂTĂȚII pentru populație și spitale
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray