2019-11-14 02:01

Actrița Tamara Buciuceanu se află internată în stare critică

 |  12:16
Actrița Tamara Buciuceanu se află internată în stare critică

Tamara Buciuceanu, una dintre cele mai mari actrițe românce, se află în stare critică la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, fiind intubată şi ventilată mecanic.

"Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Silvius Negoiţă, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.

Tamara Buciuceanu a influențat puternic teatrul românesc. A avut roluri importante în piese precum "Coana Chirița", "Romeo și Julieta la început de noiembrie", "Scaunele", "Cumetrele", "Doctor fără voie", "Nepotul", "Așteptând la arlechin", "Domnișoara Nastasia", "Mamouret" etc. Cartea de vizită a carierei sale rămâne fără îndoială personajul Vicăi Delcă din piesa "Dimineață pierdută" după Gabriela Adameșteanu. De asemenea Tamara Buciuceanu a făcut o cariera impresionantă și în Televiziune, memorabile fiind cupletele sale din programele de Revelion. TVR Media a lansat în 2006 DVD-ul "Tamara Buciuceanu" ce cuprinde o selecție din aparițiile sale memorabile în programele de divertisment ale Televiziunii Române.

În data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie ce a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Ofițer cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a regelui Mihai I al României, decorație înmânată de principesa moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române.[1]

A fost căsătorită din 1962 cu medicul anestezist Alexandru Botez (decedat în 1996).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-15Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Darius cel fin și kilele de aur Fin, de la fin cunoscător al artelor, nu de la Finanțe. Senatorul Darius Vâlcov a învățat din exemplul marilor iubitori și colecționari de artă, cum sunt Adrian Năstase, mătușa Tamara și alții ca ei și a început să strângă, zic procurorii, tablouri de valoare. Dar și lingouri lucitoare, ștanțate, marcate, de aur, că tot ni se spune că este un ministru de Finanțe extraordinar, deci știe în ce să își plaseze banii. Trei „kile” de aur
24 Mar 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray