2020-08-10 22:55

Adevărul despre SPIRT: Îl folosim sau NU ca să dezinfectăm totul?

 |  21:36
Adevărul despre SPIRT: Îl folosim sau NU ca să dezinfectăm totul?

Dr. Streinu Cercel, șeful Spitalului „Matei Balș” a declarat într-o emisiune TV că spirtul medicinal nu este bun pentru a fi folosit pe mâini pentru protejarea de noul coronavirus. Iată însă că acum un confrate al Dr. Cercel are o părere care poate crea și ea, la rândul ei, controverse.

Alexandru Rafila îl contrazice pe Adrian Streinu-Cercel, în privința eficienței alcoolului sanitar: “'Spirtul are un efect dezinfectat”. Dr. Alexandru Rafila e președintele Societăţii Române de Microbiologie și spune că spirtul sanitar este dezinfectant și este recomandat pentru a fi folosit pe suprafețe.

Utilizarea lui ca antiseptic nu prea mai e recomandată?!?

 „Alcoolul sanitar e dezinfectat. El e folosit pentru dezinfecția unor suprafețe. Nu putem să spunem că nu are niciun efect, pentru că spirtul are un efect dezinfectat. Concentrația optimă e 70%. Utilizarea lui ca antiseptic nu prea mai e recomandată. În primul rând nu are timp de contact pe tegumente. Atunci preferăm să folosim un gel care conține același lucru, alcool etanol în aceeași concentrație, 70%. El pătrunde în profunzime și nu distruge tegumentul.

Atunci se recomandă utilizarea acestor dezinfectanți, tot pe bază de alcool. Iar suprafețele, sigur putem folosi și spirt, se folosesc dezinfectați pe bază de clor. O soluție diluată corespunzător e suficientă pentru inactivarea oricărui microorganism care e patogen, inclusiv pentru curățarea acestui coronavirus”, a explicat Rafila în cadrul emisiunii Marius Tucă Show.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz