2020-07-16 20:57

Alba Iulia: niciun cadru medical din Spitalul Județean nu mai este infectat cu coronavirus

 |  19:23
Alba Iulia: niciun cadru medical din Spitalul Județean nu mai este infectat cu coronavirus

În timp ce tot mai multe spitale din țară raportează, zilnic, creșterea numărului de cadre medicale infectate cu coronavirus, la Spitalul Județean din Alba Iulia nu mai există niciun caz de infectare în rândul angajaților

Anunțul este făcut, sâmbătă, de conducerea unității, care precizează, într-un comunicat de presă:

”La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia nu mai există, la această oră, nici un cadru medical pozitiv cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Sâmbătă, 25 aprilie, cu două teste negative efectuate ieri şi astăzi, a fost declarat vindecat ultimul infirmier confirmat pozitiv, din cadrul secţiei special amenajate pentru îngrijirea pacienţilor suspecţi de COVID-19 (denumită izolator; situată în clădirea principală a SJU Alba Iulia).

Anterior acestui caz, a fost declarat vindecat 1 asistent medical din cadrul secţiei de Urologie, iar la mijlocul lunii aprilie, patru cadre medicale, ale secţiei de gastroenterologie - 1 medic, 2 asistenţi medicali şi 1 infirmier - s-au vindecat de COVID-19.

Astfel, rezultatele a două teste consecutive, în cazul fiecăruia dintre cele şase cazuri pozitive, au ieşit negative. Cadrele medicale au avut o evoluţie favorabilă încă de la debut, fiind izolate din timp, corespunzător, pentru protejarea personalului medico-sanitar şi pacienţilor.

Subliniem că, în total, de la începutul evoluţiei pandemiei, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, au fost testate în jur de 450 de cadre medicale, iar toate rezultatele, cu excepţia celor menţionate mai sus, au ieşit negative. SJU Alba Iulia îşi manifestă, având în vedere contextul epidemiologic, profunda recunoştinţă pentru curajul şi sacrificiul de care dau dovadă, zilnic, angajaţii din cadrul unităţii medicale.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz